Ο κόσμος γελάει με τους ηγέτες της Γερμανίας - Πούτιν

kremlin.ru
Freepen.gr - Η Γερμανία διοικείται από τους δυτικούς εταίρους της επειδή δεν έχει κυριαρχία και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιδεικνύουν ανεπαρκείς ηγετικές ικανότητες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με νέους Ρώσους επιστήμονες την Τετάρτη.

Ο Πούτιν στάθμισε την προσπάθεια της ΕΕ να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι με την εφαρμογή του μέτρου η Γερμανία μόνο τον εαυτό της βλάπτει.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι είτε οι ευρωπαϊκές χώρες γυρίζουν την πλάτη τους στη φθηνή ενέργεια με δική τους πρωτοβουλία, είτε η λήψη αποφάσεων "γίνεται από τους συμμάχους τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολιτικούς λόγους".

Υπό αυτή την έννοια, η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ δέχθηκε πλήγμα όταν η Πολωνία και η Ουκρανία διέκοψαν τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους τους και οι αγωγοί Nord Stream ανατινάχθηκαν, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο οποίος διατηρούσε στενές εργασιακές σχέσεις με το Βερολίνο στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής του καριέρας, το Κίεβο "λαμβάνει χρήματα από την Ευρώπη, από τη Γερμανία... ενώ το φυσικό αέριο που χρειάζεται από τη Ρωσία έχει διακοπεί".

"Οι Γερμανοί τα καταπίνουν όλα αυτά επειδή... δεν έχουν κυριαρχία. Και ορισμένοι κυβερνητικοί ηγέτες προφανώς δε διαθέτουν επαρκείς επαγγελματικές δεξιότητες για να λάβουν επαρκείς και επαγγελματικές αποφάσεις. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί, τους κοροϊδεύει όλος ο κόσμος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail