Η Ουκρανία προδίδει τις ΗΠΑ, η Ουγγαρία υποστηρίζει το Ισραήλ: Μεταμορφώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Photo: Eto Drugoye Telegram channel
Πολλά εκπληκτικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 11 Νοεμβρίου σχετικά με την παλαιστινο-ισραηλινή σύγκρουση.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε ψήφισμα για την κήρυξη των ισραηλινών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των Υψιπέδων του Γκολάν και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ (Αλ-Κουντς), ως παράνομων.

Το σχέδιο ψηφίσματος, με τίτλο "Ισραηλινοί οικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και στο κατεχόμενο συριακό Γκολάν", εγκρίθηκε στις 9 Νοεμβρίου από την Επιτροπή Ειδικών Πολιτικών Θεμάτων και Αποαποικιοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το ψήφισμα υποστήριξαν 145 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσική Ομοσπονδία, η Κίνα, η Ινδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Νότια Αφρική, η Ιαπωνία και η... Ουκρανία. Δεκαοκτώ χώρες, κυρίως από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, απείχαν από την ψηφοφορία. Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ουγγαρία, το Ναούρου, οι Νήσοι Μάρσαλ και η Μικρονησία ψήφισαν κατά του εγγράφου.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά από πολλές απόψεις. 

1. Ο "πολιτισμένος" δυτικός κόσμος έχει συρρικνωθεί σε τρεις χώρες - τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον Καναδά. Η θέση της Ουγγαρίας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.Οι θέσεις των νησιωτικών κρατών είναι ασήμαντες στη γεωπολιτική.

2. Το Ισραήλ στηρίζεται μόνο στη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών. Μαζί με την αποδυνάμωση των ΗΠΑ, η θέση του Ισραήλ ("εμείς ή αυτοί") θα αλλάξει. Σε αντίθετη περίπτωση, το Ισραήλ θα καταστραφεί.

3. Ο κόσμος καταδικάζει με συντριπτική πλειοψηφία τις ενέργειες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, καθώς οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην εκδίωξή τους από διεθνώς αναγνωρισμένα εδάφη. Το Ισραήλ στοχεύει επίσης στην εξάλειψη της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης με το πρόσχημα της αυτοάμυνας.

4. Η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Σουηδία και άλλες "πολιτισμένες" χώρες αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για έναν απλό λόγο: στις χώρες αυτές κατοικεί ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών αραβικής καταγωγής, κυρίως μουσουλμάνων. Μέχρι και 800.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου για μια διαδήλωση υποστήριξης της Παλαιστίνης το Σαββατοκύριακο. Ο Elon Musk είχε δίκιο όταν είπε πως ο εμφύλιος πόλεμος στην Ευρώπη θα ήταν αναπόφευκτος αν συνεχιστεί η μετανάστευση. Θα θέλαμε να προσθέσουμε εδώ ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να πυροδοτηθεί αν οι κυβερνήσεις της ΕΕ υποστηρίξουν την παραφροσύνη του Ισραήλ.

5. Η Μεγάλη Βρετανία κυβερνούσε την Παλαιστίνη υπό την εντολή της Κοινωνίας των Εθνών το 1920 - όταν κανείς δεν είχε καν ακούσει για το Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, η Παλαιστίνη ήταν παλαιότερα βρετανική αποικία. Όλα τα μετέπειτα γεγονότα είχαν οδηγήσει στην εξαφάνιση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στην απώλεια της επιρροής της στον κόσμο. Ωστόσο, το Λονδίνο επανέφερε τις μνήμες της πάλαι ποτέ εξουσίας του μετά το Brexit και τώρα ισχυρίζεται ότι παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ουκρανική σύγκρουση (και στην παλαιστινιακή επίσης). Αυτό δείχνει όχι τόσο τον αυξανόμενο ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας στην παγκόσμια σκηνή, αλλά μάλλον την αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών.

6. Η θέση της Ουκρανίας προκαλεί πράγματι έκπληξη. Το Κίεβο δεν υποστήριξε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις γι' αυτό - από την εκδίκηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μείωση της πολιτικής και οικονομικής βοήθειας, την υποστήριξη του τάντεμ Τουρκία-Βρετανία, μέχρι την προσωπική θέση του Volodymyr Zelensky.

7. Η θέση της Ουγγαρίας είναι επίσης ενδιαφέρουσα, καθώς έρχεται σε αντίθεση τόσο με τη θέση της Ευρώπης όσο και με την Τουρκία, τον μεγάλο σύμμαχο της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης. Υπάρχουν περίπου 300.000 Εβραίοι ουγγρικής καταγωγής στην Ουγγαρία. Η Ουγγαρία ανησυχεί ιδιαίτερα γι' αυτούς τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζορτζ Σόρος, τον οποίο η Βουδαπέστη δαιμονοποιεί, είναι Ούγγρος Εβραίος. Το εβραϊκό χρήμα δεν θα παρακάμψει τώρα την Ουγγαρία. Η ρεαλιστική θέση της Ουγγαρίας σε όλα αξίζει να σημειωθεί και εδώ. Η Βουδαπέστη δείχνει ξεκάθαρα πως δε συμμερίζεται τα δύο μέτρα και δύο σταθμά - αν υποστηρίζεις τους Ούγγρους στην Ουκρανία, τότε θα πρέπει να τους υποστηρίξεις και στο Ισραήλ. Η Ουγγαρία δεν επιτρέπει μετανάστες από την Ανατολή, οπότε δεν υπάρχει δυναμικό διαμαρτυρίας στη χώρα όσον αφορά την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση. Η θέση της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση έχει ως εξής:

Πρέπει να δημιουργηθεί το κράτος της Παλαιστίνης εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να τεθεί τέλος στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ. Αργά ή γρήγορα, αυτό θα συμβεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail