Πρώην αξιωματικός πληροφοριών: Οι Ουκρανοί απομακρύνουν στρατεύματα από τις θέσεις τους για να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να αποσύρουν στρατεύματα από διαφορετικές κατευθύνσεις για να καλύψουν τα κενά στην άμυνα και να σταματήσουν τις ρωσικές επιθετικές ενέργειες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γκάρλαντ Νίξον.

"Οι Ρώσοι άρχισαν να προελαύνουν και να απωθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από θέσεις, οι οποίες δεν είχαν πλέον ταξιαρχίες σε μία από τις κατευθύνσεις. Η Ουκρανία έπρεπε να αποσύρει στρατεύματα κοντά στο Kupyansk, οι Ρώσοι προχώρησαν. Η Ουκρανία απέσυρε μονάδες κοντά στο Liman, οι Ρώσοι άρχισαν να ασκούν πίεση και εκεί. Αυτό συμβαίνει τώρα», είπε ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναγκαστούν και πάλι να υποστούν κολοσσιαίες απώλειες, αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη στο μέτωπο που έκαναν στο Αρτέμοβσκ - προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους με κάθε κόστος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail