Ισραηλινά τανκς μπαίνουν βαθιά στη Γάζα καθώς ολόκληρος ο Κόσμος προετοιμάζεται για περισσότερη κλιμάκωση

Δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή σύντομα. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός. Οι δυνάμεις της IDF θα συνεχίσουν την αποστολή τους μέχρι να επιτευχθεί η νίκη. Έτσι τώρα θα παρακολουθούμε πολύ στενά όλα τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να δούμε τι θα επιλέξουν να κάνουν. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εάν όλοι οι σύμμαχοι της Χαμάς παραμερίσουν και δεν κάνουν τίποτα, ο Ισραηλινός Στρατός θα εξαλείψει αργά αλλά σίγουρα τη Χαμάς. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Σε ένα χειρότερο σενάριο, πολλά μέρη αρχίζουν να μπαίνουν στη σύγκρουση και ένας απολύτως αποκαλυπτικός πόλεμος κατακλύζει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Τη Δευτέρα, ισραηλινά τανκς κύλησαν ακόμη πιο βαθιά στη Γάζα:

Ισραηλινά στρατεύματα και τανκς επιτέθηκαν στη βόρεια πόλη της Γάζας και από τις δύο πλευρές τη Δευτέρα, τρεις ημέρες αφότου ξεκίνησαν μια μεγάλη χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα που έχει προκαλέσει περισσότερες διεθνείς εκκλήσεις για προστασία των αμάχων.

Ο ισραηλινός στρατός είπε πως είχε πλήξει περισσότερους από 600 στόχους μαχητών τις τελευταίες ημέρες καθώς επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν απόλυτη ανάγκη από καύσιμα, τρόφιμα και καθαρό νερό καθώς ο πόλεμος μπαίνει στην τέταρτη εβδομάδα.

Η Χαμάς δεν είναι αρκετά δυνατή για να σταματήσει αυτό που συμβαίνει.

Ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν πριν διαπράξουν εφιαλτικές θηριωδίες στις 7 Οκτωβρίου.

Τώρα είναι εντελώς καταδικασμένοι εκτός και αν λάβουν βοήθεια.

Στο σημείο αυτό, ο Ισραηλινός Στρατός έχει ήδη αναλάβει τον έλεγχο ενός από τους κύριους δρόμους που συνδέει το βόρειο τμήμα της Γάζας με το νότιο τμήμα:

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι έχουν σκοτώσει δεκάδες μαχητές της Χαμάς, ανάμεσά τους και διοικητές, καθώς πιέζει βαθύτερα στη Γάζα, με τανκς να φαίνονται τη Δευτέρα στα περίχωρα της πόλης της Γάζας , κλείνοντας ένα βασικό δρόμο που συνδέει το βόρειο και το νότιο μισό της Λωρίδας.

Η Χαμάς ανακοίνωσε επίσης ότι έχει εμπλακεί σε «σκληρές μάχες… με την εισβάλλουσα δύναμη κατοχής», αφού η IDF επιβεβαίωσε πως περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εισέλθει στη Λωρίδ . Φαίνεται ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές είναι σε ορισμένες τοποθεσίες που εμπλέκονται σε μάχες κτιρίου με κτίριο και πόρτα σε πόρτα στην πυκνή αστική ζώνη.

Προφανώς ο στόχος είναι να «περικυκλωθεί πλήρως η πόλη της Γάζας» και αν συμβεί αυτό θα τελειώσει το παιχνίδι για τη Χαμάς:

Το Ισραήλ σηματοδοτεί την πρόθεσή του να περικυκλώσει την πόλη της Γάζας με άρματα μάχης και μονάδες εδάφους – μια σημαντική πρόκληση δεδομένου του μεγέθους των 18 τετραγωνικών μιλίων με πληθυσμό άνω των 650.000 ανθρώπων πριν από τη σύγκρουση. Συνολικά περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο βόρειο μισό της Λωρίδας.

Πρόσφατες αναφορές εκτιμούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν αψηφήσει την εντολή του Ισραήλ να φύγουν νότια. Μέχρι το Σάββατο η IDF είχε χρησιμοποιήσει ανοιχτούς χώρους όπως η παραλία για να επιτρέψει γρήγορα σε μονάδες αρμάτων μάχης να βουτήξουν δύο μίλια βαθιά στη Λωρίδα.

Μόλις περικυκλωθούν πλήρως, δεν θα υπάρχει διέξοδος για τους μαχητές της Χαμάς και τα στρατεύματα της IDF θα σφίγγουν σταθερά τη λαβή τους.

Οι σύμμαχοι της Χαμάς σε όλο τον κόσμο ουρλιάζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθαρίζει ότι δε θα υπάρξει:

«Θέλω να καταστήσω σαφή τη θέση του Ισραήλ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το Ισραήλ δε θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», είπε.

Φανταστείτε πώς θα ένιωθαν οι Αμερικανοί αν τα μωρά μας σφαγιάζονταν, οι γυναίκες μας βιάζονταν και τις γιαγιάδες μας τις έπαιρναν ομήρους.

Ούτε θα ήμασταν διατεθειμένοι να δεχτούμε κατάπαυση του πυρός.

Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, ο Νετανιάχου δήλωσε δυσοίωνα ότι αυτή είναι «ώρα για πόλεμο» και δεν τον βλέπω να αλλάζει γνώμη μέχρι να ηττηθεί ολοκληρωτικά η Χαμάς:

«Η Βίβλος λέει πως υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Είναι καιρός για πόλεμο».

Αν οι αξιωματούχοι της Χαμάς ήταν έξυπνοι, θα προσπαθούσαν να κερδίσουν την εύνοια των δυτικών δυνάμεων.

Αλλά αντ 'αυτού, αναφέρεται πως στην πραγματικότητα εμποδίζουν Βρετανούς και Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Γάζα:

Τουλάχιστον 200 Βρετανοί πολίτες πιστεύεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εντός του παράκτιου θύλακα, και περίπου 600 Αμερικανοί, καθώς και πολλές άλλες εθνικότητες.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο επικεφαλής σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε: «Οι Αιγύπτιοι είναι έτοιμοι να αφήσουν Αμερικανούς και άλλους ξένους υπηκόους να βγουν από τη Γάζα. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν κανένα θέμα με αυτό. Αλλά η Χαμάς αποτρέπει την αναχώρησή τους και προβάλλει μια σειρά από αιτήματα».

Είναι πραγματικά τόσο ηλίθιοι;

Φυσικά πρέπει να είσαι πολύ ανόητος για να γίνεις τρομοκράτης από την αρχή.

Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους επιλέγουν να ενταχθούν στη Χαμάς.

Από την αρχή της οργάνωσης, η Χαμάς διαπράττει φρικτές φρικαλεότητες, αλλά τώρα οι θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου έχουν καταστήσει αδύνατο για την ισραηλινή κυβέρνηση να ανεχτεί πλέον την ύπαρξή τους.

Τη Δευτέρα, μάθαμε πως εντοπίστηκαν τα λείψανα της Shani Louk και αναφέρεται ότι τρομοκράτες της Χαμάς της «έκοψαν το κεφάλι»:

Η νεαρή γερμανο-ισραηλινή καλλιτέχνης τατουάζ που παρέλασε στους δρόμους της Γάζας μετά την απαγωγή της από τη Χαμάς βρέθηκε νεκρή αφού "σαδιστές" τρομοκράτες της "έκοψαν το κεφάλι", αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ισραήλ τη Δευτέρα.

«Λυπάμαι πραγματικά που αναφέρω ότι τώρα λάβαμε την είδηση ​​πως η Shani Nicole Louk επιβεβαιώθηκε ότι δολοφονήθηκε και πέθανε», δήλωσε ο πρόεδρος Isaac Herzog στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Βρέθηκε το κρανίο της», είπε, με την οικογένεια του 23χρονου θύματος να επιβεβαιώνει επίσης ότι ο θάνατος επιβεβαιώθηκε με DNA σε μέρη του κρανίου της.

Αυτό είναι καθαρό κακό.

Πώς μπορείς να διαπραγματευτείς με τρομοκράτες που είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι τέτοιο σε ένα αθώο νεαρό κορίτσι;

Δεν μπορείς.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ αποκαλεί τους τρομοκράτες που το έκαναν «βάρβαρα, σαδιστικά ζώα»:

«Λυπάμαι πραγματικά που αναφέρω ότι τώρα λάβαμε είδηση ​​ότι η Shani Nicole Louk επιβεβαιώθηκε ότι δολοφονήθηκε και πέθανε. Το κρανίο της βρέθηκε», είπε ο Χέρτζογκ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αυτό σημαίνει πως αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά ζώα απλώς της έκοψαν το κεφάλι καθώς επιτέθηκαν, βασάνιζαν και σκότωναν Ισραηλινούς. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Θα νομίζατε ότι ολόκληρος ο κόσμος θα ήταν ενωμένος για να καταγγείλει τέτοιες αποκρουστικές τρομοκρατικές ενέργειες.

Αντίθετα, υπήρξε μια μαζική έκρηξη υποστήριξης για τη Χαμάς και τις μεθόδους της σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, αυτό ισχύει ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα, πολίτες των ΗΠΑ απειλούνται με παρόμοιες επιθέσεις. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Οι αντισημιτικές απειλές που δημοσιεύτηκαν σε ένα φόρουμ αδελφότητας και συγγένειας του Πανεπιστημίου Cornell το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας Εβραίων στην πανεπιστημιούπολη, προκάλεσαν την αντίδραση και την επέμβαση της αστυνομίας από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Τουλάχιστον μία από τις αναρτήσεις απειλούσε με πυροβολισμούς «γουρουνοεβραίους» (sic) στο Cornell's Centre for Jewish Living και στην τραπεζαρία kosher, σύμφωνα με το κεφάλαιο Hillel του πανεπιστημίου.

Αυτοί οι τρομοκράτες δεν πρόκειται να μείνουν ικανοποιημένοι έως ότου όλοι οι εχθροί τους εξαλειφθούν πλήρως παγκοσμίως.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι Εβραίες φοιτήτριες στο Cornell αποτελούν απειλή για κανέναν.

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για αυτούς τους τρομοκράτες.

Μισούν τους Εβραίους παντού και αν τους δινόταν η ευκαιρία αυτοί οι τρομοκράτες θα έκαναν τα ίδια ακριβώς πράγματα που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου:

Οι απειλές δημοσιεύτηκαν στα φόρουμ Greekrank του Cornell το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με τη σχολική εφημερίδα Cornell Sun, η οποία ανέφερε ότι ορισμένες από τις δημοσιεύσεις τελικά αφαιρέθηκαν.

Η Sun ανέφερε πως μια ανάρτηση απείλησε να βιάσει εβραίες φοιτήτριες και να αποκεφαλίσει εβραϊκά μωρά μπροστά στα μάτια των γονιών τους. Ένας άλλος κάλεσε τους φοιτητές να ακολουθήσουν τους Εβραίους φοιτητές στο σπίτι από την πανεπιστημιούπολη και να τους κόψουν τον λαιμό.

Δεν υπάρχει συλλογισμός με αυτό το είδος μίσους.

Δυστυχώς, αυτού του είδους το μίσος αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και αυτό έχει τεράστιες συνέπειες για το μέλλον μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail