Ιορδανία: Δε θα καθαρίσουμε οι Αραβες το χάλι του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ayman Safadi -  Global Look Press / Kira Hofmannsrael
Freepen.gr - Τα αραβικά έθνη δεν σχεδιάζουν να στείλουν δυνάμεις στη Γάζα στο πλαίσιο της μετασυγκρουσιακής οικοδόμησης της ειρήνης μετά τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε το Σάββατο στο Μπαχρέιν ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι. Ο αραβικός κόσμος δεν θα "καθαρίσει το χάος" που δημιούργησε το Ισραήλ, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι του Ισραήλ αντιτάχθηκαν στην ιδέα αυτού που αποκαλούσαν "κατοχή" και "αποκλεισμό" του θύλακα. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει "καμία επανακατάληψη της Γάζας" και "καμία προσπάθεια αποκλεισμού ή πολιορκίας" της. Ο θύλακας δε θα πρέπει επίσης να αποτελέσει "πλατφόρμα για τρομοκρατικές ή άλλες βίαιες επιθέσεις", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Safadi επέμεινε το Σάββατο ότι η λύση των δύο κρατών για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους θα είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. "Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής. Ξέρω πως μιλώ εκ μέρους της Ιορδανίας, αλλά έχοντας συζητήσει αυτό το θέμα με πολλούς, σχεδόν με όλους τους αδελφούς μας, δεν θα πάνε αραβικά στρατεύματα στη Γάζα. Κανένα. Δεν πρόκειται να μας δουν ως εχθρό", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατηγόρησε επίσης τη σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση, υπό τον Νετανιάχου, ότι στοχεύει στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τέτοια σχέδια "άμεση απειλή" για την εθνική ασφάλεια της Ιορδανίας.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του αραβικού έθνους δήλωσε στη συνέχεια ότι οποιαδήποτε πραγματικά σχέδια για την οικοδόμηση της ειρήνης μετά τη σύγκρουση θα μπορούσαν να εκπονηθούν μόνο μετά το τέλος της ισραηλινής επιχείρησης. "Πώς θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για το μέλλον της Γάζας όταν δεν ξέρουμε τι είδους Γάζα θα μείνει όταν τελειώσει αυτή η επίθεση;". ρώτησε ο Safadi.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail