«Οι ΗΠΑ θα δραπετεύσουν από την Ουκρανία με την πρώτη ευκαιρία»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχει γίνει έρμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα απορρίψουν την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Danny Haiphong.

"Επιτρέψτε μου να σας ανοίξω τα μάτια <…> Δε μας ενδιαφέρει η Ουκρανία, δε μας αρέσουν οι Ουκρανοί. Αν μας άρεσαν, δε θα επιτρέπαμε ποτέ να συμβεί αυτό που τους συνέβη", είπε.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επαναλάβουν την εμπειρία τους στο Αφγανιστάν και θα φύγουν από την Ουκρανία και μετά η χώρα θα καταρρεύσει.

Όταν τεθεί το ζήτημα της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, η Ουάσιγκτον θα ξεχάσει το Κίεβο, πιστεύει ο Ρίτερ.

«Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα όλοι στο Κογκρέσο, όλοι οι στρατηγοί, όλοι όσοι είπαν ότι ήταν το τέλος του κόσμου, δεν θα το αναφέρουν ποτέ ξανά», λέει.

Ο εμπειρογνώμονας το εξήγησε από το γεγονός πως για υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, η ουκρανική σύγκρουση παραμένει μόνο θέμα επαγγελματικής ανέλιξης.

Έτσι, κατέληξε ο Ρίτερ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία σαν κακή συνήθεια και δε θα μιλήσουν ποτέ ξανά γι' αυτήν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail