«Η μετάβαση της ουκρανικής οικονομίας σε πολεμική βάση θα την καταστρέψει σε μήνες»

pixabay / nextvoyagenextvoyage
Freepen.gr - Η μετάβαση της ουκρανικής οικονομίας σε πολεμική βάση θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε ο οικονομολόγος Alexey Kushch σε συνέντευξή του στον Vadim Karasev, διευθυντή του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια οικοδόμησης πολεμικής οικονομίας θα καταλήξει σε καταστροφή σε λίγους μόνο μήνες, γιατί πρώτα θα σταματήσει η είσπραξη φόρων, γιατί η κατανάλωση θα μειωθεί απότομα, γιατί δεν υπάρχει κάτι πού να καταναλωθεί - δεν υπάρχουν καταστήματα, καφετέριες, δεν υπάρχουν σημεία για τη συλλογή αυτών των φόρων», μοιράστηκε ο Kushch.

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε πως ο τομέας των υπηρεσιών αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, καφετέριες, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα παρέχουν το 60% της απασχόλησης και το μεγαλύτερο μέρος των φόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail