Το Ιράν δηλώνει ότι δεν εμπλέκεται σε επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

pixabay / akbarnemati
Freepen.gr - Το Ιράν δεν εμπλέκεται στις πρόσφατες επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, δήλωσε αυτή την Παρασκευή ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Αμίρ-Σαΐντ Ιρουάνι.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί επίθεση 46 φορές από τις 17 Οκτωβρίου, με 56 τραυματίες. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, στρατιωτικές βάσεις δέχθηκαν επίθεση με πυραύλους και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Το Ιράν δεν εμπλέκεται σε καμία από τις επιθέσεις σε αμερικανικά στρατεύματα και στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», είπε ο Ιρουάνι, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο Tasnim.

Πρόσθεσε πως και άλλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να εμπλακούν στις επιθέσεις, τονίζοντας ότι εάν συνεχιστεί η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail