Βελιγράδι: Παράνομοι μετανάστες στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας οπλίζονται από την αλβανική μαφία στο Κοσσυφοπέδιο

Serbian Ministry of Interior
Freepen.gr - Οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από τη Σερβία στην Ουγγαρία οπλίζονται από την αλβανική μαφία του Κοσσυφοπεδίου, υποστήριξε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Μιλώντας στο Βελιγράδι την Πέμπτη, ο Γκάσιτς δήλωσε ότι ένας αριθμός πυροβόλων όπλων που κατασχέθηκαν πρόσφατα από τους συνοριοφύλακες στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας εντοπίστηκαν σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που δρουν στην Πρίστινα και διευκολύνουν την εισροή παράνομων δραστηριοτήτων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Δεν είναι μετανάστες, είναι οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες και τις πολεμάμε", δήλωσε ο Γκάσιτς. Υπογράμμισε πως η αλβανική μαφία στο Κοσσυφοπέδιο υποστηρίζει αυτές τις οργανωμένες ομάδες όχι μόνο με την παροχή πυροβόλων όπλων, αλλά και με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και της διαβίωσης.

Στα τέλη Οκτωβρίου, εκατοντάδες Σέρβοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας και σε κοντινούς οικισμούς, μετά από ένοπλη σύγκρουση μεταξύ μεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα θανάτους.

Κατά το δεκαπενθήμερο που ακολούθησε, οι σερβικές αρχές συνέλαβαν 4.931 μετανάστες στις περιοχές Subotica, Zombor, Nagykikinda και Pirot στη νοτιοανατολική Σερβία- ανακάλυψαν επίσης εννέα πολυβόλα, πέντε πιστόλια, περισσότερες από 1.600 σφαίρες, εκατοντάδες διαβατήρια και μικρές ποσότητες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν οκτώ άτομα για εμπορία ανθρώπων και άλλοι 190 για διάφορα αδικήματα.

Στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, περίπου ένα εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες διέσχισαν τη λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, μέρος της οποίας είναι και η Σερβία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πιο δημοφιλής οδός για την παράνομη μετανάστευση εξακολουθεί να είναι η χερσαία οδός μέσω των Δυτικών Βαλκανίων.

Δεδομένου ότι οι σερβικές αρχές δεν απελαύνουν όσους συλλαμβάνονται, αλλά μόνο τους μεταφέρουν πίσω από τα βόρεια σύνορα στα νότια, πολλοί μετανάστες μετακινούνται ξανά και φτάνουν στα ουγγρικά σύνορα λίγες ημέρες αργότερα, όπου προσπαθούν να εισέλθουν εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail