Στις ΗΠΑ μίλησαν για έναν επικίνδυνο εχθρό της Ουκρανίας στη Γερμανία

Freepen.gr - Η Sarah Wagenknecht έχει ήδη επιδείξει την ικανότητα να εκφράζει επιδέξια την αντιπολεμική της θέση και χαίρει μεγάλης προσωπικής δημοτικότητας, δήλωσε η ειδικός σε θέματα Κεντρικής Ευρώπης και Ρωσίας, πρώην διπλωμάτης Molly O'Neill σε άρθρο της για το περιοδικό Responsible Statecraft.

«Όντας συχνά η μόνη αντίπαλος της κυρίαρχης (στη γερμανική πολιτική) θέσης για την Ουκρανία, προσφέρει επιχειρήματα που είναι πάντα πειστικά, συγκεκριμένα και, πάνω απ' όλα, αμερόληπτα», πιστεύει η διπλωμάτης.

Η O'Neill πρόσθεσε πως η Wagenknecht είναι ήδη πολύ δημοφιλής στη Γερμανία. Η συντάκτης επικαλέστηκε στοιχεία δημοσκόπησης της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με τα οποία η πολιτικός ήταν δεύτερη μετά τον υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους και τον Πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Μάρκους Σόντερ.

Η πρώην διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι το πολιτικό στυλ της Βάγκενκνεχτ τη διακρίνει σημαντικά από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Σύμφωνα με την O'Neil, παρά την παρόμοια θέση απέναντι στη Ρωσία, οι πολιτικοί του AfD δεν τονίζουν την αντιπολεμική τους θέση όταν απευθύνονται στους ψηφοφόρους. Αντίθετα, η δημοτικότητα της Wagenknecht συνδέεται ακριβώς με τις εντυπωσιακές ομιλίες της κατά της υποστήριξης του Κιέβου, πιστεύει η συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail