Γιατί οι διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες διακόπτονται ξαφνικά σε μαζική κλίμακα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Πρέπει να ανησυχούμε για όλα τα προβλήματα που ξεσπούν ξαφνικά στις τράπεζές μας; Οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν κλείσει εκατοντάδες υποκαταστήματα, έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζομένους και, όπως ανέφερα χθες, τεράστιοι αριθμοί λογαριασμών πελατών κλείνουν ανεπιτήδευτα χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση. Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά άσχημα, τώρα ατελείωτες «δυσλειτουργίες» μαστίζουν το τραπεζικό μας σύστημα. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Για παράδειγμα, το πρόβλημα που προκάλεσε τη μη κατάθεση των μισθολογικών επιταγών σε πολλές τράπεζες την Παρασκευή δεν έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως:

Οι πελάτες σε μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Bank of America και της Wells Fargo, διαμαρτυρήθηκαν για καθυστερήσεις στις άμεσες καταθέσεις τους τη Δευτέρα, μετά από ένα πρόβλημα με την επεξεργασία των πληρωμών που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Η Federal Reserve δήλωσε την Παρασκευή ότι το πρόβλημα δεν σχετίζεται με ζήτημα κυβερνοασφάλειας και πως έχει επιλυθεί. Ωστόσο, οι πελάτες τη Δευτέρα συνέχισαν να αναφέρουν καθυστερήσεις με άμεσες καταθέσεις, προσεγγίζοντας τις τράπεζές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρουν ότι οι μισθοί τους δεν είχαν εμφανιστεί στους λογαριασμούς τους όπως αναμενόταν.

Η Wells Fargo και η Bank of America παρέπεμψαν ερωτήσεις στο The Clearing House, μια εταιρεία πληρωμών που διαχειρίζεται το μοναδικό σύστημα αυτοματοποιημένου γραφείου συμψηφισμού (ACH) ιδιωτικού τομέα στις Η.Π.Α.

Δεν έχω δει ποτέ πρόβλημα με τις άμεσες καταθέσεις τόσο διαδεδομένο.

Το Clearing House υπόσχεται να διορθώσει τα πράγματα «το συντομότερο δυνατό», αλλά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σχεδόν οτιδήποτε:

Το Clearing House, ο ιδιωτικός φορέας εκμετάλλευσης της ACH, είπε στο CNN τη Δευτέρα ότι συνεργάζεται με τις τράπεζες και την Federal Reserve για να «επιλύσει αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν συντομότερα».

"Πολλές από τις καθυστερημένες πληρωμές έχουν ήδη αναρτηθεί και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να διασφαλίσουμε πως θα διεκπεραιωθούν οι υπόλοιπες συναλλαγές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Clearing House Greg MacSweeney σε ένα email.

Πηγή του κλάδου επιβεβαίωσε στο CNN τη Δευτέρα ότι είναι πιθανό ορισμένοι πελάτες να μην έχουν λάβει ακόμη τις καταθέσεις τους. Η πηγή τόνισε πως οι τράπεζες βρίσκονται στο έλεος της τράπεζας προέλευσης για την εκ νέου αποστολή των αρχείων πληρωμών.

Εν τω μεταξύ, οι διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες διακόπτονται ξαφνικά σε όλη τη χώρα σε μαζική κλίμακα. Ο Steve Quayle το ανέφερε αυτό στον ιστότοπό του και αυτό με ώθησε να πάω στο downdetector.com για να το ελέγξω μόνος μου.

Και ανακάλυψα ότι όλες οι μεγάλες τράπεζες αντιμετώπιζαν ασυνήθιστες διακοπές τη Δευτέρα.

Το παρακάτω είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης των διακοπών Chase...



Η Citibank άρχισε ξαφνικά να χτυπιέται από μια έξαρση των διακοπών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και τη Δευτέρα…



Δυστυχώς, το ίδιο συνέβη και στην Bank of America…



Και οι διακοπές ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο στο Wells Fargo…



Γιατί λοιπόν υπήρξε μια τόσο δραματική αύξηση στις διακοπές λειτουργίας ξαφνικά;

Είναι αυτό απόδειξη ότι οι τράπεζές μας πλήττονται από κυβερνοεπιθέσεις;

Δε γνωρίζω.

Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα ηρεμήσουν και αυτές οι «βλάβες» και οι διακοπές θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Αλλά η πιστωτική σύγκρουση που έχει τώρα ξεκινήσει δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

Σύμφωνα με την Federal Reserve, τα πρότυπα δανεισμού για επιχειρηματικά δάνεια έγιναν ακόμη πιο αυστηρά κατά το τρίτο τρίμηνο:

Οι τράπεζες συνέχισαν να αυστηροποιούν τα πρότυπα για τα επιχειρηματικά δάνεια το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα των υπαλλήλων δανείων που διεξήγαγε η Federal Reserve.

Επιπλέον, ένας «σημαντικός» αριθμός τραπεζών ενίσχυσε τα πρότυπα δανεισμού για δάνεια με πιστωτικές κάρτες, αυτοκίνητα και άλλα καταναλωτικά δάνεια.

Βασικές λεπτομέρειες: Οι τράπεζες ενίσχυσαν τα πρότυπα στα δάνεια σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η αυστηροποίηση επιτεύχθηκε στα ασφάλιστρα για δάνεια με μεγαλύτερη επικινδυνότητα, στις διαφορές των επιτοκίων των δανείων σε σχέση με το κόστος των κεφαλαίων και στο κόστος των πιστωτικών γραμμών.

Και μια έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα από την Goldman Sachs διαπίστωσε ότι σχεδόν το 80 τοις εκατό των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ «ανησυχούν για την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια»:

Μια έρευνα της Goldman Sachs ρώτησε τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι ανέφεραν σοβαρές ανησυχίες ότι η πιστωτική κρίση σε εθνικό επίπεδο εμποδίζει την ανάπτυξή τους. Κάποιοι εξέφρασαν φόβο πως θα έπρεπε να κλείσουν το κατάστημά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 78% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων ανησυχεί για την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια και το 29% δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συνάψει δάνειο δεδομένων των τρεχόντων επιτοκίων. Επιπλέον, το 85% δηλώνει πως εάν η πρόσβαση σε κεφάλαια συνεχίσει να στενεύει, αυτό θα επηρεάσει τις προβλέψεις ανάπτυξής τους. Από αυτούς, το 67% θα σταματήσει τα σχέδια επέκτασης εάν η πίστωση συνεχίσει να στενεύει και το 21% θα έκλεινε τις δραστηριότητές του εάν η πιστωτική αγορά συνεχίσει σε αυτήν την τροχιά.

Οι τράπεζες σε όλη την Αμερική έχουν σφίξει πολύ τα χρήματά τους.

Και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία των ΗΠΑ το 2024 και μετά.

Η εποχή της εύκολης πίστωσης έχει τελειώσει και τώρα οι τράπεζές μας πνίγονται σε βουνά επισφαλών χρεών. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα, οι τράπεζες κλείνουν υποκαταστήματα και απολύουν εργαζομένους.

Μάλιστα, αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι στη Citigroup περιμένουν να δουν ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα απολυθεί κατά τη διάρκεια του κύματος απολύσεων που πλησιάζει ραγδαία:

Όταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η σαρωτική εταιρική της αναθεώρηση θα είχε ως αποτέλεσμα έναν άγνωστο αριθμό απολύσεων, ένα τράνταγμα φόβου διέτρεξε πολλές από τις 240.000 ψυχές της τράπεζας.

«Θα αποχαιρετήσουμε μερικούς πολύ ταλαντούχους και σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους», προειδοποίησε σε ένα σημείωμα.

Οι ανησυχίες των εργαζομένων είναι δικαιολογημένες. Διευθυντές και σύμβουλοι που εργάζονται για την αναδιοργάνωση της Fraser - γνωστός εσωτερικά με την κωδική ονομασία του, "Project Bora Bora" - έχουν συζητήσει περικοπές θέσεων εργασίας τουλάχιστον 10% σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με άτομα με γνώση της διαδικασίας. Οι συνομιλίες είναι νωρίς και οι αριθμοί ενδέχεται να αλλάξουν τις επόμενες εβδομάδες.

Στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Χάος» , προειδοποιώ για την ακραία οικονομική αστάθεια που είναι νεκρή.

Η ροή των πιστώσεων θα γίνει ακόμη πιο στενή, περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα θα κλείσουν και περισσότερες εξέχουσες τράπεζες θα χρεοκοπήσουν.

Και αυτά είναι πραγματικά άσχημα νέα για όλους μας, γιατί οι τράπεζες είναι η καρδιά του οικονομικού μας συστήματος που χτυπά.

Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα υγιείς τράπεζες, αλλά τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας τραπεζικής κρίσης που δεν θα μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ πριν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail