"Αυτό που κάνουμε στη Γάζα μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό" - Ισραήλ

idf
Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant προειδοποίησε την οργάνωση Χεζμπολάχ που εδρεύει στο Λίβανο ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να κάνει ένα οδυνηρό λάθος εάν συνεχίσει να πραγματοποιεί επιθέσεις κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οι πολίτες του Λιβάνου θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα σε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιώτες στη βάση της 91ης Μεραρχίας των IDF στο βόρειο Ισραήλ το Σάββατο, ο Γκαλάντ προειδοποίησε την ηγεσία της Χεζμπολάχ πως είναι "κοντά στο να κάνει ένα σοβαρό λάθος", ανέφεραν οι Times of Israel. Πρόσθεσε ότι ο λαός της Βηρυτού θα είναι αυτός που θα υποφέρει εάν συνεχιστούν οι αψιμαχίες στο βόρειο Ισραήλ.

"Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί και κάνει λάθη", δήλωσε ο Gallant. "Αν κάνει τέτοια λάθη, αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα απ' όλα οι πολίτες του Λιβάνου. Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε να το κάνουμε στη Βηρυτό", προειδοποίησε ο υπουργός.

Την Παρασκευή, το Ισραήλ σκότωσε επτά μαχητές της Χεζμπολάχ κοντά στα λιβανέζικα σύνορά του, ανεβάζοντας σε 78 τον αριθμό των νεκρών μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail