Τελικά η Ε.Ε. προμηθεύει την Ουκρανία μόνο με υποσχέσεις

pixabay / Dusan_Cvetanovic
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει υποσχέσεις στην Ουκρανία, αλλά δεν τις εκπληρώνει, δήλωσε ο Γερμανο-Φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload, Kim Dotcom, στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Οι υποσχέσεις στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο «συμβολικές». Η ΕΕ δεν προμηθεύει την Ουκρανία με τα πυρομαχικά που υποσχέθηκε», έγραψε ο επιχειρηματίας.

Έτσι σχολίασε τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα μπορέσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να προμηθεύσει έγκαιρα στο Κίεβο ένα εκατομμύριο οβίδες.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και θα παρατείνει μόνο τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος του ρωσικού στρατού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail