Ο Κώστας Σημίτης μοιάζει να μην εγκατέλειψε ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου

Μαζεύτηκαν σήμερα Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες για να τιμήσουν τον Κώστα Σημίτη. Και γιατί όχι; Σχεδόν 28 χρόνια μετά την άνοδο του στην πρωθυπουργία,  ο Κώστας Σημίτης μοιάζει να μην εγκατέλειψε ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου αφού τις πολιτικές του ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μετά από αυτόν, ανεξαρτήτως κόμματος. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Ο,τι και αν ψηφίζουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα θα κινείται σταθερά στον αστερισμό του σημιτισμού: μια αποικία των Βρυξελλών με fake "ανάπτυξη" βασισμένη στα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διάχυτη διαφθορά, κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, υψηλούς φόρους και απουσία διαρθρωτικών αλλαγών. 

Όλες αυτές οι πολιτικές και οι συνέπειες τους έχουν τη σφραγίδα του Κώστα Σημίτη, του πολιτικού που εγκαινίασε την εποχή της φιλελέφτ συναίνεσης στην οποία ζούμε ακόμη και σήμερα. 

Όσο για την επιτυχία αυτού του μοντέλου; "Δεν θα γίνουμε Ιρλανδία" είχε πει ο Σημίτης όταν ήταν πρωθυπουργός για να δείξει την απέχθειά του προς την πολιτική χαμηλών κρατικών δαπανών και φόρων που ακολουθούσε η κέλτικη τίγρη. 

Κάποιες δεκαετίες μετά και χάρη στις πολιτικές αυτές, το ΑΕΠ της Ιρλανδίας βρίσκεται στο 133% του μέσου όρου της ΕΕ και το ΑΕΠ της Ελλάδας, χάρη στο μοντέλο Σημίτη, βρίσκεται στο 33%. Τελικά πράγματι "δε γίναμε Ιρλανδία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail