Υψηλής έντασης συγκρούσεις στην Ευρώπη λόγω Ρωσίας βλέπει ο Τσέχος πρόεδρος

hrad.cz
Freepen.gr - Η Ρωσία παραμένει η κύρια απειλή για την Ευρώπη και οι ευρωπαϊκοί στρατοί προετοιμάζονται για μια σύγκρουση υψηλής έντασης, υποστηρίζει ο Τσέχος πρόεδρος, Petr Pavel σύμφωνα με την Blesk.

"Όχι μόνο η Τσεχική Δημοκρατία, αλλά και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται τη Ρωσία ως την υπ' αριθμόν ένα απειλή στην Ευρώπη, και αυτό συνεπάγεται την ανάγκη να προετοιμαστεί ρεαλιστικά για μια τέτοια απειλή. Όλοι οι στρατοί το παίρνουν σοβαρά υπόψη, όλοι οι στρατοί προετοιμάζονται για την πιθανότητα υψηλής έντασης συγκρούσεων στην Ευρώπη», είπε στη συνάντηση των προέδρων των τεσσάρων του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία).

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπερ δήλωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία άμεση στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία εναντίον των μελών της συμμαχίας. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει προηγουμένως την ετοιμότητα της Μόσχας για διάλογο με το ΝΑΤΟ, αλλά σε ισότιμη βάση

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail