Άσχημα μαντάτα για μισθοφόρους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Δανοί μισθοφόροι που τάχθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να λάβουν υποστήριξη από τις αρχές, γράφει η αρθρογράφος του ραδιοφώνου DR Nanna Nørby Hansen.

«Παρόλο που η πρωθυπουργός Mette Frederiksen αμέσως μετά την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είπε ότι τίποτα δεν εμποδίζει τους Δανούς πολίτες να πάνε στο μέτωπο ως εθελοντές, δεν χρειάζεται επίσης να περιμένουν βοήθεια από τις αρχές κατά την επιστροφή από τη ζώνη μάχης», είπε η Hansen.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, οι στρατιώτες της τύχης αντιμετωπίζουν μεγάλες ουρές για ψυχολογική υποστήριξη ή βοήθεια για μετατραυματικό στρες.

Η Maya Tusari Greenwood, ερευνήτρια στο Δανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών, πρόσθεσε σε ραδιοφωνική συνομιλία ότι η Δανία διαθέτει σύστημα εγγραφής για βετεράνους που επιστρέφουν από σημεία θερμών συγκρούσεων, αλλά οι εθελοντές από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα στερηθούν την πρόσβαση σε αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail