Η Ουκρανία επιλέγει περισσότερο πόλεμο καθώς εισέρχεται η απελπισία

Powerline Crippled in Odessa
Η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ετοιμάζεται να είναι μια κρίσιμη εβδομάδα στη μάταιη προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκρούσει τον ρωσικό στρατό. Η Ρωσία χτυπά το Κίεβο και άλλα μέρη της δυτικής Ουκρανίας με ορδές μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προκαλούν καταστροφές σε στρατιωτικές αποθήκες και κόμβους ηλεκτρικής ενέργειας. Στο Κίεβο, το ρήγμα μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του στρατηγού Ζαλούζνι διευρύνεται, με τις φήμες να φουντώνουν ότι ο Ζελένσκι θα διατάξει πλήρη επιστράτευση της Ουκρανίας που θα στρατολογήσει πολίτες ηλικίας 17 έως 70 ετών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο στρατηγός Χειμώνας έχει φτάσει σε πλήρη ισχύ, μαστιγώνοντας την Ουκρανία (και τη Ρωσία) με ανέμους άνω των 90 μιλίων/ώρα και βουνά από χιόνι.

Στην Ουκρανία επικρατεί χιονοθύελλα, οι σωλήνες ενός λεβητοστασίου και μιας υποστήριξης γραμμής ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Οδησσού έχουν σπάσει, οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με χιόνι και το Κίεβο έχει καλυφθεί με χιόνι τη νύχτα. 400 οικισμοί στην Ουκρανία είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το βράδυ, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Κριμαία ; τα συνεργεία επισκευής άρχισαν να εξαλείφουν τις συνέπειες. Στο Ταρκανκούτ, και γενικότερα στη δυτική ακτή, σημειώθηκαν πλημμύρες, καταιγίδες, παράκτιοι δρόμοι πλημμύρισαν, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν αμέσως, στην Ευπατόρια το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων διέσωσε ανθρώπους από τις στέγες των σπιτιών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στη χερσόνησο και στην περιοχή της Χερσονήσου κηρύχθηκε ρεπό ; οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στην περιοχή Zaporozhye, το κέντρο του Berdyansk πλημμύρισε.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι Ρώσοι στρατιώτες προελαύνουν σταθερά στην Αβντέεβκα και εξαναγκάζουν σε υποχώρηση και παράδοση εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες από μια περιοχή που κατέχουν από το 2014. Υπάρχει ένα γραφικό, ενοχλητικό βίντεο στο Odysee που δείχνει μέλη της 47ης Ταξιαρχίας AFU να βγαίνουν από τα χαρακώματά τους, ενώ δέχονται βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το αναφερόμενο σχέδιο της Ουκρανίας να επιστρατεύσει έως και 20.000 υποψήφιους υποψήφιους για το κρέας των κανονιών καταδικάζεται από μέλη του κόμματος του Ζελένσκι, τα οποία πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ανούσια χειρονομία που δεν θα προωθήσει την στρατιωτική τύχη της Ουκρανίας. Η Mariana Bezuglaya, αναπληρώτρια επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας, άμυνας και πληροφοριών του ουκρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε:

Ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν ήταν σε θέση να παράσχει ένα [στρατηγικό] σχέδιο για το 2024", έγραψε η Bezuglaya σε μια ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, αναφερόμενη στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Ουκρανίας, στρατηγό Valery Zaluzhny. Ο στρατηγός δεν έχει καμία απολύτως αντίληψη για περαιτέρω συγκρούσεις, υποστήριξε η ίδια, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα σχέδιο για κανέναν τύπο πολέμου, "είτε μεγάλο είτε μικρό... ασύμμετρο ή συμμετρικό".

Οι προσπάθειες του Ζελένσκι να αποκρύψει τις συγκλονιστικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα όταν το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 1+1 μετέδωσε ότι οι απώλειες της AFU μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 1.126.652 νεκρούς και αγνοούμενους. Ο Αντρέι Μαρτιάνοφ σημείωσε πως το γραφείο του Ζελένσκι κινήθηκε γρήγορα για να αναγκάσει το Κανάλι 1+1 να ανακαλέσει το ρεπορτάζ, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Το άλογο έφυγε από τον αχυρώνα. Το κλείσιμο της πόρτας του αχυρώνα δεν βάζει το άλογο πίσω στον στάβλο του. 

Ένα σχέδιο δεν θα λύσει το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας. Ας υποθέσουμε ότι το πλήρωμα Zelensky αποφασίζει να προχωρήσει με αυτό το σχέδιο. πού θα εκπαιδευτούν αυτοί οι νέοι "νεοσύλλεκτοι"; Η στοιχειώδης βασική εκπαίδευση για να διδάξετε σε αυτούς τους αρχάριους πώς να βαδίζουν, πώς να πυροβολούν και πώς να φροντίζουν τις προσωπικές υγειονομικές ανάγκες στον τομέα θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες. Η Ουκρανία δε διαθέτει ασφαλείς εγκαταστάσεις / βάσεις στη χώρα όπου μπορεί να ξεκινήσει έναν κύκλο εκπαίδευσης για 20.000 κάθε μήνα. Η Ρωσία έχει αυτές τις συντεταγμένες και μπορεί να τις ανατινάξει με πυραύλους.

Ακόμη και αν ολοκληρωθεί η βασική εκπαίδευση, οι νέοι στρατιώτες δεν είναι κατάλληλοι για να χειρίζονται τα τεθωρακισμένα οχήματα, τους όλμους, το πυροβολικό και τα τανκς που θα χρειάζονταν στις πρώτες γραμμές. Και υπάρχει μια μεγάλη υπόθεση εδώ-οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να πλημμυρίζουν την Ουκρανία με εργαλεία αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η στήριξη του κοινού στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για να συνεχίσει να ρίχνει καλά χρήματα μετά από κακό στην Ουκρανία επισημαίνεται και η γραμμή τάσης δείχνει αυξανόμενη αντίθεση.

Εάν ο χειμερινός καιρός που πλήττει τώρα την Ουκρανία συνεχιστεί μέχρι το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται σε χαρακώματα και αποθήκες θα γίνει απελπιστική, επειδή το χιόνι και το κρύο θα δυσκολέψουν πολύ να τα διατηρήσουν σωστά εφοδιασμένα με τρόφιμα και πυρομαχικά. Υπάρχει επίσης το ερώτημα εάν τα δυτικά παρεχόμενα εργαλεία μπορούν να λειτουργήσουν ή να διατηρηθούν με τα παγωμένα δάχτυλα του Στρατηγού Χειμώνα να συμπιέζουν τον ουκρανικό λαιμό. Μοιάζει με ένα πολύ σκοτεινό χειμώνα για την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail