Η Ρωσία αυξάνει το εμπόριο με την Αφρική και την Ασία - Επίσημα στοιχεία

pixabay / paulbr75
Freepen.gr - Η οικονομική συνεργασία της Ρωσίας με χώρες της Ασίας και της Αφρικής συνέχισε να αυξάνεται, ενώ το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας (FCS).

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι εξαγωγές προς την Ασία εκτινάχθηκαν στα 226,6 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, αυξημένες κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022. Οι εξαγωγές προς την Αφρική εκτινάχθηκαν πάνω από 50% στα 15,6 δισ. δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 10,1 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Οι ρωσικές εισαγωγές από τις δύο περιοχές αυξήθηκαν επίσης, ανερχόμενες σε αξία σε 140 δισ. δολάρια στην περίπτωση της Ασίας, αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το 2022. Η Μόσχα αύξησε επίσης τις αγορές από την Αφρική κατά 10% στα 2,5 δισ. δολάρια.

Το μερίδιο των ασιατικών χωρών στο συνολικό εξωτερικό εμπόριο της Ρωσίας ανέρχεται πλέον σε περίπου 70%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FCS.

Αντίθετα, το ρωσικό εμπόριο με την ΕΕ μειώνεται σταθερά. Οι εξαγωγές προς το μπλοκ έπεσαν από 216,7 δισ. δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 σε μόλις 65,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο φέτος. Οι εισαγωγές από την ΕΕ μειώθηκαν κατά περίπου 10% στα 59,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία.

"Υπήρξε ριζική αλλαγή στον κύκλο εργασιών των φορτίων, στο μερίδιο και το βάρος των χωρών στο εμπόριό μας. Εάν προηγουμένως οι χώρες της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 50% ή και περισσότερο στην προ της κρίσης, προ-covid εποχή, τώρα είναι μέχρι 16%", δήλωσε πρόσφατα ο εκτελών χρέη επικεφαλής της FCS, Ruslan Davydov. Πρόσθεσε ότι το εμπόριο με την Κίνα και την Ινδία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ ο κύκλος εργασιών με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αυξάνεται επίσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail