Η Βόρεια και η Δυτική Ευρώπη παρασύρονται προς τον εμφύλιο πόλεμο, προειδοποιεί Ούγγρος ιστορικός

pixabay / shafman
Freepen.gr -
Η Δυτική Ευρώπη παρασύρεται προς έναν εμφύλιο πόλεμο που δημιούργησε η ίδια, καθώς η υποστήριξη της μαζικής μετανάστευσης από φιλελεύθερες κυβερνήσεις συνεχίζει να τροφοδοτεί τον αντισημιτισμό, ισχυρίστηκε ο Ούγγρος ιστορικός Lásló Bernát Veszprémy.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Index, ο Veszprémy προειδοποίησε ότι αν και ο μουσουλμανικός αντισημιτισμός και η αριστερή βία είναι επίσης παρούσες στην Ευρώπη, ο αυξανόμενος αριθμός μεταναστών υποκινεί επίσης τους δεξιούς ριζοσπάστες.

«Προφανώς, ο μουσουλμανικός αντισημιτισμός είναι επικίνδυνος και υπάρχει επίσης ακροαριστερή βία. Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να υποτιμήσω τον κίνδυνο της αληθινά ακροδεξιάς, δηλαδή του νεοναζιστικού κινδύνου», είπε ο ιστορικός.

«Διαφορετικά κοινωνικά φαινόμενα βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Οι δράστες των τριών μεγάλων πυροβολισμών σε συναγωγές τα τελευταία χρόνια κατηγορούν πάντα τους Εβραίους για τη μαζική μετανάστευση. Όποιος δεν καταδικάζει αρκετά έντονα την ακροδεξιά βία, μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί πως «ασπρίζει» τους δράστες. Φυσικά, η ευθύνη για τη βία της ακροδεξιάς ανήκει αποκλειστικά στους δράστες», πρόσθεσε.

Ο Veszprémy, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο αρχισυντάκτης του ειδησεογραφικού ιστότοπου Corvinák και συνεργάτης στο ειδησεογραφικό έντυπο Mandiner, πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός μαζικής μετανάστευσης, πολιτιστικής αποσύνθεσης και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης ήταν συνταγή καταστροφής.

«Πρέπει να φανεί πως η ακροδεξιά τρομοκρατία, που τροφοδοτείται από τη μαζική μετανάστευση, θα μπορούσε να ενισχυθεί στο μέλλον. Μπορεί να επιτεθούν σε Εβραίους και Μουσουλμάνους εξίσου. Σε απάντηση στο τελευταίο, οι ισλαμιστές ενδέχεται να ενεργοποιήσουν ξανά την εκδίκηση. Η Δυτική και η Βόρεια Ευρώπη κινούνται με τρομακτικό ρυθμό προς έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και δε βλέπω κανένα σημείο καμπής σε αυτόν τον στενό διάδρομο».

Ο ιστορικός πρόσθεσε ότι προς το παρόν, είναι αδύνατο να πούμε εάν οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμες και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την προτιμώμενη πλευρά τους σε τρεις μεγάλες συγκρούσεις.

«Η πιο άβολη ερώτηση: Αν εκραγεί η πυριτιδαποθήκη στην Άπω Ανατολή, ποια χώρα θα είναι πιο σημαντική για την Αμερική; Ουκρανία, Ισραήλ ή Ταϊβάν; Θα είναι δύσκολο να εφοδιαστούν και οι τρεις με χρήματα, όπλα και ανταλλακτικά ταυτόχρονα. Μέχρι να δούμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για να κάνουμε λογικές προβλέψεις», είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail