Σωματίδια ουρανίου από την Ουκρανία εντοπίστηκαν στην Ευρώπη εγείροντας ζητήματα υγείας

Photo: SCF
Το Μάρτιο του 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Σεπτέμβριο του 2023, οι ΗΠΑ, παρέδωσαν οβίδες γεμάτες με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία, ή ίσως το παρέδωσαν ήδη από πριν, δεν ξέρουμε, συνήθως όταν ανακοινώνουν κάτι, αυτό έχει ήδη συμβεί!

Sonja van den Ende - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της θωράκισης των αρμάτων μάχης, αλλά προτιμάται για όπλα λόγω της ακραίας πυκνότητάς του και της ικανότητάς του να διαπερνά τη συμβατική θωράκιση των αρμάτων μάχης. Αυτού του είδους τα βλήματα οξύνονται κατά την πρόσκρουση, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω την ικανότητά τους να διαπερνούν τη θωράκιση, και αναφλέγονται μετά την επαφή.

Το Σεπτέμβριο του 2023, μετά την παράδοση αυτών των βλημάτων γεμάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως πραγματοποίησε πλήγματα σε αποθήκες όπου τα ουκρανικά στρατεύματα αποθήκευαν αυτά τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm-shadow βρετανικής κατασκευής.

"Χθες το βράδυ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδική επίθεση με εναέρια όπλα μεγάλου βεληνεκούς υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε χώρους αποθήκευσης πυραύλων Storm-shadow και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αν και ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, η Washington Post και άλλες λεγόμενες ποιοτικές εφημερίδες, ωστόσο, δήλωσαν πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο που ξεκίνησε τις παραδόσεις βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm-shadow στην Ουκρανία το Μάρτιο του 2023, επίσης πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο για το βρετανικό άρμα μάχης Challenger 2. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 ότι θα στείλουν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο και βόμβες διασποράς στην Ουκρανία.

Το Μάιο του 2023, προέκυψαν πληροφορίες για μια ισχυρή έκρηξη σε μια από τις αποθήκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στην πόλη Khmelnitsky στη δυτική Ουκρανία. Πιθανότατα λόγω επίθεσης με ρουκέτες από τις ρωσικές δυνάμεις, χτυπήθηκε μια αποθήκη με βρετανικές χειροβομβίδες γεμισμένες με ουράνιο. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μια άλλη αποθήκη με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου χτυπήθηκε επίσης από τη Ρωσία στην περιοχή Ternopil.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας, αλλά και στα παραμεθόρια εδάφη της Ουκρανίας, όπως η Πολωνία. Στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν πληροφορίες για αύξηση του επιπέδου της ακτινοβολίας γάμμα μετά την καταστροφή και των δύο αποθηκευτικών χώρων. Οι επιστήμονες είπαν ότι μια αρκετά μικρή δόση ακτινοβολίας γάμμα προέρχεται από το απεμπλουτισμένο ουράνιο στα πυρομαχικά- μια μεγάλη αύξηση υποδηλώνει την καταστροφή ενός πολύ μεγάλου αριθμού πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ραδιενεργού υλικού στον αέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Βρετανός επιστήμονας Dr. Christopher Busby, επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κινδύνου Ακτινοβολίας, προχώρησε σε περισσότερες αποκαλύψεις, μελέτες και ανέφερε αύξηση της συγκέντρωσης σωματιδίων ουρανίου στον αέρα στα νοτιοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Προηγουμένως, όμως, είχε δημοσιεύσει μια περίληψη/έκθεση με τίτλο: "Τα όπλα ουρανίου που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία έχουν αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ουρανίου στον αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Ξεκινά την ερευνητική του εργασία με το ακόλουθο κείμενο:

"Δεδομένα που καλύπτουν την περίοδο από το Νοέμβριο του 2017 έως το Νοέμβριο του 2022 ελήφθησαν από το Atomic Weapons Establishment, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αύξηση του ουρανίου που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα αποτελέσματα από 9 δειγματολήπτες υψηλού όγκου αέρα που αναπτύχθηκαν εντός και εκτός του εργοταξίου από το AWE έδειξαν ότι υπήρχαν σημαντικά αυξημένα επίπεδα ουρανίου και στα 9 δείγματα HVAS, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2022, όταν άρχισε ο πόλεμος. Το αποτέλεσμα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη".

Αρκετές ερευνητικές εργασίες περιλαμβάνονται στη Διεθνή Βάση Δεδομένων Ατομικής Ενέργειας και είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως υπήρξε ήδη ένα συνέδριο το 2001, στην Πράγα της Τσεχίας, όπου μπορούν να διαβαστούν online αρκετές περιλήψεις από διάφορους επιστήμονες, σχετικά με το απεμπλουτισμένο ουράνιο και το αποτέλεσμα της χρήσης του στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το (νότιο) Ιράκ.

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας διεξήχθη με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Χρησιμοποιήθηκε η πιο προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία χωρίς την παραμικρή ανησυχία για τις συνέπειες στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ύπαρξη. Οι απρόσωποι δυτικοί πολιτικοί πατούσαν τα κουμπιά. Οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι μια τέτοια πολιτική προθυμία για τη χρήση εργαλείων μαζικής καταστροφής, όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο, θα μπορούσε να επιφέρει τραγικές συνέπειες. Τα κυρίαρχα µέσα ενηµέρωσης της ∆ύσης αλλά και της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για το πρόβληµα του απεµπλουτισµένου ουρανίου κατά την περίοδο από το Νοέµβριο έως το Μάρτιο του 2001. Η τότε κυβέρνηση της Σερβίας δήλωσε ότι η συνολική οικολογική ζημία που προκλήθηκε από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 ξεπερνούσε τα 40 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τα χρήματα από τη διεθνή κοινότητα που χρειάζονταν για τον καθαρισμό των ζημιών ανέρχονταν σε 20 εκατομμύρια δολάρια και μόνο σε πέντε χρόνια θα γνώριζε τις καταστροφικές επιπτώσεις του απεμπλουτισμένου ουρανίου στον άνθρωπο. Στη δεκαετία μετά τον βομβαρδισμό, περίπου 30.000 άνθρωποι στη Σερβία υπέφεραν από καρκίνο και περισσότεροι από 10.000 από αυτούς πέθαναν.

Στο Ιράκ οι συνέπειες των βομβαρδισμών ή της χρήσης πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ακόμη χειρότερες, ο μακρύς πόλεμος που ξεκίνησε επίσημα το 2003 από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους, αλλά πριν από αυτόν υπήρχε ήδη ο πόλεμος του Κόλπου και ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ, έχει αφήσει ένα ίχνος καταστροφής για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, οι συνέπειες είναι ακόμη και σήμερα ορατές και είναι τόσο τρομερές! Όπως γράφει το Al-Jazeera, "η μόλυνση από πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου και άλλη στρατιωτική ρύπανση είναι ύποπτη για την απότομη αύξηση των συγγενών γενετικών ανωμαλιών, των περιπτώσεων καρκίνου και άλλων ασθενειών σε μεγάλο μέρος του Ιράκ".Κατά τη διάρκεια του 2004, ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε δύο μαζικές στρατιωτικές πολιορκίες της πόλης Φαλούτζα, χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου, καθώς και λευκό φώσφορο.

Δεν υπάρχουν πραγματικές στατιστικές, αριθμοί, στοιχεία για την παρακολούθηση των απάνθρωπων δεινών στο Ιράκ. Μια χώρα που καταστράφηκε από τη Δύση με όλα τα όπλα της και το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τον λευκό φώσφορο, τα οποία έχουν καταστρέψει την ανθρωπότητα και η Δύση συνεχίζει με αυτά τα τρομερά όπλα τώρα στην Ουκρανία, με τη διαφορά πως πιθανότατα δεν είναι η Ρωσία ή η Ουκρανία τα θύματα αλλά η ίδια η Ευρώπη που θα χαθεί κάτω από την πολεμική της τρέλα.

Ο Christopher Busby λέει ότι αυτό σημαίνει πως η Πολωνία, η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης είναι μολυσμένες με ραδιενεργά σωματίδια, ωστόσο οι λεγόμενοι ελεγκτές γεγονότων στη Δύση διέψευσαν αμέσως αυτόν τον ισχυρισμό του επιστήμονα, χωρίς πραγματικά να ελέγξουν τα γεγονότα και απαξιώνοντας τον επιστήμονα και άλλους επιστήμονες που διεξάγουν έρευνα σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια.

Έτσι λέει ο Christopher Busby,

"Η έρευνά μας στο Ιράκ δείχνει σαφώς ότι οι επιπτώσεις των σωματιδίων ουρανίου στην υγεία είναι πολύ σημαντικές. Μπορεί επίσης να ήταν η κύρια αιτία καρκίνου στους κατοίκους της Χιροσίμα που εκτέθηκαν σε ουράνιο κατά τη διάρκεια της λεγόμενης μαύρης βροχής".

Το πιο ανησυχητικό είναι πως δεν υπάρχουν στοιχεία και κανείς, εκτός από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ίδια την Ουκρανία φυσικά, δε γνωρίζει πόσα πυρομαχικά εκτοξεύτηκαν πριν η Ρωσία καταστρέψει τις αποθήκες, αλλά και μετά την καταστροφή, δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν άλλες αποθήκες ή αν αυτά τα τανκς με τα πυρομαχικά είναι ακόμα ενεργά.

Δε γνωρίζουμε, όπως ακριβώς και στην πρώην Γιουγκοσλαβία ή στο Ιράκ, πόσα ανθρώπινα θύματα θα προκαλέσει αυτό το απεμπλουτισμένο ουράνιο, όχι μόνο στον άμαχο πληθυσμό, αλλά και στους στρατιώτες. Όλοι γνωρίζουμε την περίπτωση του "Συνδρόμου του Πολέμου του Κόλπου", το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ και όλα τα άλλα δυτικά κράτη που έλαβαν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, είχε άγνωστη αιτία, αλλά φυσικά θα μπορούσε να είναι θέμα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θυμούνται επίσης την καταστροφή του Τσερνομπίλ, και πάλι στην Ουκρανία (που εκείνη την εποχή αποτελούσε ακόμη μέρος της Σοβιετικής Ένωσης). Ο άνεμος είχε λάθος κατεύθυνση και τα ραδιενεργά σωματίδια εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη, οι ευρωπαϊκές αρχές προειδοποίησαν τότε τον πληθυσμό της να μείνει στα σπίτια του και, για παράδειγμα, να μην τρώει φρέσκο σπανάκι από τη γη, κάτι που δεν συμβαίνει πλέον σήμερα κ.ο.κ., σύμφωνα με τον επιστήμονα Christopher Busby. Η Ευρώπη μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πανδημίας διαφόρων μορφών καρκίνου.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι οι ελίτ της Ευρώπης και της Δύσης που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία με όλη τους την ηλιθιότητα κηρύσσουν τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής και αγνοούν τον κίνδυνο του απεμπλουτισμένου ουρανίου, απορρίπτοντάς τον ως μη επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι. Σημαντικά, αυτά που θεωρώ πλέον δυτικότροπα ιδρύματα όπως τα Ηνωμένα Έθνη, θέλουν να εφαρμόσουν την ατζέντα τους για το 2030, αλλά αγνοούν το απεμπλουτισμένο ουράνιο που οι δυτικές χώρες έστειλαν και συνεχίζουν να στέλνουν σε εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο, με άλλα λόγια, η κλιματική τρέλα και όλα τα άλλα θέματα της ατζέντας βασίζονται κυρίως σε μια δυτική ιδεολογία, με την οποία τα υπόλοιπα δύο τρίτα του κόσμου δεν μπορούν να συσχετιστούν, όσο η ίδια η Δύση συνεχίζει να στέλνει όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail