Οι ΗΠΑ σαμποτάρισαν το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία - κράτος μέλος του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Οι πιέσεις των ΗΠΑ συνέβαλαν καθοριστικά στο να μην υπογράψει η Ουκρανία ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, λίγο μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών πέρυσι, υποστήριξε την Παρασκευή ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο Kossuth, ο Όρμπαν συμφώνησε με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι ήταν οι ΗΠΑ που κατέστρεψαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο του 2022.

"Αυτό που είπε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είναι γνωστό στον κόσμο της διπλωματίας", δήλωσε ο Όρμπαν. "Και το γνωρίζουμε επίσης από κάθε είδους αναφορές και πηγές πληροφοριών, πως όντως το 2022 στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγιναν κάθε είδους μυστικές διαπραγματεύσεις, υπήρξε ουσιαστικά μια συμφωνία, την οποία - έτσι λέει η διπλωματική φήμη - οι Ουκρανοί δεν υπέγραψαν κατόπιν αμερικανικών οδηγιών".

Οι Ουκρανοί "δεν μπορούσαν" να κάνουν ειρήνη, επειδή "έπρεπε πρώτα να ρωτήσουν τους Αμερικανούς για τα πάντα", είχε πει ο Σρέντερ στην εφημερίδα Berliner Zeitung σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Kossuth την Παρασκευή, ο Όρμπαν επεσήμανε ότι η Ευρώπη προσπάθησε να περιορίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ξεκινώντας από την κρίση στην Κριμαία το 2014, μέσω πραγμάτων όπως οι συμφωνίες του Μινσκ.

"Οι Αμερικανοί μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι και έκτοτε η κατεύθυνση δεν είναι η απομόνωση και ο εντοπισμός, αλλά η επέκταση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται, όλο και περισσότερα όπλα παραδίδονται, όλο και περισσότερα χρήματα ξοδεύονται, οι Ευρωπαίοι παίρνουν όλο και περισσότερα δάνεια και τα στέλνουν στην Ουκρανία, οπότε πρέπει να πω πως η σύγκρουση παγκοσμιοποιείται", δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail