Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί - ε.α. συνταγματάρχης των ΗΠΑ

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ υποστηρίζει ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη "στείλει σχεδόν όλα τα πολεμικά μας αποθέματα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά" στο Κίεβο

Η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της έχουν ήδη χάσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, υποστήριξε την Παρασκευή ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ. Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και παρασημοφορημένος βετεράνος προέτρεψε την Ουάσινγκτον και το Κίεβο να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα το συντομότερο δυνατό.

Τα σχόλια του ΜακΓκρέγκορ έγιναν σε μια περίοδο εξάντλησης των διαθέσιμων κονδυλίων του Πενταγώνου για την Ουκρανία, αφού η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν απέτυχε να περάσει από το Κογκρέσο ένα πακέτο δαπανών ύψους 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικό μέρος του οποίου επρόκειτο να πάει στο Κίεβο. Ο πρόεδρος αναγκάστηκε αντ' αυτού να υπογράψει ένα προσωρινό νομοσχέδιο δαπανών, το οποίο περιλάμβανε χρηματοδότηση μόνο για τις εγχώριες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο ΜακΓκρέγκορ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει "σχεδόν όλα τα πολεμικά μας αποθέματα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά στην Ουκρανία", προσθέτοντας πως στην Ουάσινγκτον "δεν της έχουν απομείνει πολλά".

"Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί", κατέληξε, καλώντας τους "ανόητους" να "κάνουν ειρήνη".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail