Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ λέει ότι η Ουάσινγκτον δε θέλει μια αδύναμη Ρωσία

pixabay / opsa
Freepen.gr - Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε ότι η αποδυνάμωση της Ρωσίας δεν είναι επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη περισσότερο, έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Ουάσινγκτον, γράφει το english.pravda.ru.

Ο πολιτικός, μαζί με άλλους δύο υποψηφίους, τη Marianne Williamson και τον Cornel West, απάντησε σε ερώτηση του διαδικτυακού περιοδικού Responsible Statecraft σχετικά με το αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Κένεντι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν τώρα ότι η αντιπαράθεση εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ καθώς η Ρωσία αποδυναμώνεται, αλλά μια τέτοια προσέγγιση είναι λανθασμένη για δύο λόγους.

Η αδύναμη και ασταθής Ρωσία θα μειώσει την ασφάλεια των ΗΠΑ, πιστεύει ο Κένεντι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος θα ωφεληθούν αν η Ρωσία γνωρίζει πως η Ουάσινγκτον δεν προσπαθεί να την καταστρέψει, πιστεύει ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

Η Δημοκρατική Marianne Williamson ζήτησε να αποφευχθεί μια παρατεταμένη σύγκρουση παρόμοια με αυτή στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την ίδια, η Ουάσιγκτον χρειάζεται ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Προηγουμένως, ο Κένεντι υποσχέθηκε ότι θα τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 100 ημέρες. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως οι όροι με τους οποίους θα τερματιστεί η σύγκρουση θα είναι καλύτεροι από ό,τι θα μπορούσε εύλογα να περιμένει κανείς.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης πως αν εκλεγεί πρόεδρος, θα τερματίσει την αντιπαράθεση στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες. Ο πολιτικός σημείωσε ότι δεν σκέφτεται σε κατηγορίες νίκης ή ήττας, αλλά σε κατηγορίες επίλυσης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Cornel West δήλωσε ότι η ουκρανική κρίση υπερβαίνει τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διπλωματική διευθέτηση είναι ευθύνη του Αμερικανού προέδρου που πρέπει να ηγηθεί αυτής της διαδικασίας μαζί με τους εταίρους στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Σύμφωνα με τον Κορνέλ, δεν θα αφήσει στην Ουκρανία άλλη επιλογή από το να συμμετάσχει στη διπλωματική διαδικασία εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Vivek Ramaswami πιστεύει επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. Κάλεσε την Ουάσινγκτον να συμφωνήσει να παραχωρήσει τις χαμένες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσία.

Ο Ramaswami υποσχέθηκε επίσης πως σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές του 2024, δεν θα αφήσει την Ουκρανία να μπει στο ΝΑΤΟ. Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία θα σταματούσε την στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα, θα απομάκρυνε τα πυρηνικά όπλα από το Καλίνινγκραντ και θα εγκατέλειπε τη στρατιωτική της παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν η πιο απερίσκεπτη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τον ΜακΓκρέγκορ, η Ουκρανία ήταν η πιο ανόητη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν και του αμερικανικού Κογκρέσου. Ο πόλεμος έχει χαθεί και το ουκρανικό έθνος εξοντώνεται, πιστεύει ο Douglas McGregor.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail