Η Αμερική είναι "η επόμενη" αν το Ισραήλ χάσει τον πόλεμο - Νετανιάχου

ΑΡ / Αbir Sultan
Freepen.gr - Οι ισλαμιστές μαχητές θα αποτελέσουν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη εάν το Ισραήλ χάσει τον τρέχοντα πόλεμο με τη Χαμάς, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι τα δυτικά κράτη θα είναι τα επόμενα στη σειρά σε περίπτωση ήττας της χώρας του.

Ενώ ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως η Ουάσινγκτον υποστήριξε πολύ την στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Γάζα, απέρριψε κάθε έκκληση για κατάπαυση του πυρός, επιμένοντας πως αυτό θα ισοδυναμούσε με παράδοση στη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου εκλιπαρούσε τους συμμάχους του Ισραήλ για υποστήριξη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Sean Hannity του Fox News τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι "πρέπει να νικήσουμε όχι μόνο για χάρη μας, αλλά και για χάρη της Μέσης Ανατολής", καθώς και "για χάρη των Αράβων γειτόνων μας" και του κόσμου γενικότερα.

"Πρέπει να νικήσουμε για να προστατεύσουμε το Ισραήλ. Πρέπει να νικήσουμε για να διαφυλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Πρέπει να νικήσουμε για χάρη του πολιτισμένου κόσμου. Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε και διεξάγεται αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο αυτής της νίκης", συνέχισε και πρόσθεσε: "Αν δε νικήσουμε τώρα, τότε η Ευρώπη είναι η επόμενη και εσείς είστε οι επόμενοι".

Επιμένοντας πως "ο δικός μας αγώνας είναι και δικός σας αγώνας", ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένας "άξονας τρόμου" μεταξύ της Χαμάς στη Γάζα, της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, των Χούθι στην Υεμένη και της ιρανικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα "τσιράκια" της Τεχεράνης επιδιώκουν να "επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή [και] τον κόσμο στο Μεσαίωνα".

"Στην άλλη πλευρά βρίσκεται το Ισραήλ, τα σύγχρονα αραβικά κράτη, φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, όλες οι δυνάμεις που θέλουν να δουν ειρήνη, ευημερία για τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο", πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail