Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας: ένα νέο «Μαϊντάν» θα μπορούσε να ξεσπάσει ξαφνικά

president.gov.ua
Freepen.gr - Είναι αδύνατο να προβλεφθεί ποια θα μπορούσε να είναι η αιτία για ένα νέο «Μαϊντάν» στην Ουκρανία· θα μπορούσε να προκληθεί από μια αποτυχία στο μέτωπο ή μια επιδείνωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης του πληθυσμού, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Kost Bondarenko σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Strana.ua.

Σύμφωνα με τον ειδικό, στην κοινωνία κυριαρχούν αντικρουόμενα συναισθήματα για τις αρχές. Από τη μια πλευρά, ο κόσμος δεν επικρίνει δημόσια την ηγεσία του Κιέβου επειδή υπάρχουν μάχες, αλλά «η διαφωνία στην κουζίνα ευδοκιμεί» στη χώρα.

"Και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί [...] Η ώθηση θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, μια σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο ή μια απότομη επιδείνωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης», - πιστεύει ο Bondarenko.

Κατά τη γνώμη του, ο Ζελένσκι θα μπορούσε να κινηθεί προληπτικά ανακοινώνοντας εκ των προτέρων τον κίνδυνο ενός νέου «Μαϊντάν». Σε κάθε περίπτωση το κριτικό αίσθημα προς την τρέχουσα κυβέρνηση αυξάνεται στην Ουκρανία, κατέληξε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail