Οι παραθεριστές να μοιράζονται ισπανικά ξενοδοχεία με παράνομους Αφρικανούς μετανάστες

Freepen.gr -
Οι παραθεριστές στην Ισπανία θα μπορούσαν σύντομα να βρεθούν να μοιράζονται τα πολυτελή ξενοδοχεία τους με παράνομους Αφρικανούς μετανάστες αφού σε αρκετούς ξενοδόχους προσφέρθηκαν μετρητά από φιλανθρωπικές οργανώσεις υπέρ της μετανάστευσης για να φιλοξενήσουν νέες αφίξεις που μεταφέρονται στην ισπανική ηπειρωτική χώρα από τα κορεσμένα Κανάρια Νησιά, γράφει το REMIX.

Σύμφωνα με κυβερνητικά σχέδια, χιλιάδες μετανάστες μεταφέρονται από το ισπανικό αρχιπέλαγος στην κοινότητα της Βαλένθια για να βοηθήσουν στην άμβλυνση της κρίσης που τυλίγει τα νησιά.

Πάνω από 32.000 παράνομες διελεύσεις από τη Δυτική Αφρική έχουν πλέον εντοπιστεί στις Καναρίους Νήσους μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας το ετήσιο σύνολο ρεκόρ των 31.678 που είχε σημειωθεί το 2006.

Η HOSBEC, η ξενοδοχειακή και τουριστική ένωση που βρίσκεται στο hotspot διακοπών Benidorm, είπε στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης πως πολλά ξενοδοχεία είχαν προσεγγιστεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων «προσφέροντάς τους προτάσεις για ενοικίαση καταλυμάτων για πρόσφυγες τις επόμενες εβδομάδες».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στους ξενοδόχους έχουν προσφερθεί 40 ευρώ τη βραδιά για κάθε μετανάστη που θα του παρέχουν διαμονή.

Η ένωση ξενοδοχείων επέκρινε την ισπανική κυβέρνηση για την απόφασή της να μεταφέρει μετανάστες στην περιοχή χωρίς κανένα σαφές σχέδιο ή διαβούλευση.

«Η Hosbec λυπάται που ποτέ πριν σε καμία από τις κρίσεις που αντιμετωπίσαμε δεν αισθανθήκαμε τόσο απομονωμένοι και ανενημέρωτοι από την κεντρική κυβέρνηση», αναφέρεται σε δήλωση της ομάδας, όπως αναφέρεται στην ισπανική ψηφιακή εφημερίδα ESdiario .

«Μας ήταν αδύνατο να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια για τον σωστό συντονισμό αυτών των ενεργειών και έτσι να εγγυηθούμε την κανονική συνύπαρξη στους πληττόμενους τουριστικούς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τις ΜΚΟ στις οποίες έχει ανατεθεί η διαχείριση των καταλυμάτων και των διαμονών», αναφέρεται.

Η ένωση ισχυρίστηκε ότι η επικοινωνία μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των τοπικών διοικήσεων ήταν «ανύπαρκτη».

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ξενοδοχεία στο Benidorm είχαν αρνηθεί τις προτάσεις για τη φιλοξενία μεταναστών, αλλά ισχυρίστηκαν ότι η HOSBEC είπε πως είχε ενημερωθεί για άλλους προορισμούς διακοπών στην κοινότητα της Βαλένθια όπου οι ξενοδόχοι είχαν συμφωνήσει να δεχτούν νέες αφίξεις, μερικοί από τις οποίους είχαν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους.

Είναι κατανοητό ότι νεοφερμένοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στη Βαλένθια, το Αλικάντε, την Καστεγιόν και την Γκάντια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail