Ο Ισραηλινός Στρατός πληρώνει βαρύ τίμημα στη Γάζα

Freepen.gr - Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) υπέστησαν σοβαρές απώλειες κατά την προέλασή τους στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα της σκληρής αντίστασης από το Κίνημα της Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες φατρίες, γράφει το southfront.press.

Οι IDF ξεκίνησαν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στις 27 Οκτωβρίου, προχωρώντας κατά μήκος της οδού al-Rasheed στην ακτή της Γάζας, κοντά στην πόλη Beit Lahia στο βορειοανατολικό τμήμα της Λωρίδας και στο Wadi Gaza, ακριβώς στα νότια της πόλης της Γάζας.

Τα ισραηλινά στρατεύματα αντιμετώπισαν λυσσαλέα αντίσταση από Παλαιστίνιους μαχητές, οι οποίοι στόχευσαν δεκάδες οχήματα με ρουκέτες, αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους (ATGM) και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IEDs). Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ρουκέτες και όλμοι χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να στοχεύσουν συγκεντρώσεις Ισραηλινών Στρατευμάτων εντός και κοντά στη Γάζα.

Στις 31 Οκτωβρίου, οι IDF είπαν πως δύο στρατιώτες από την 84η Ταξιαρχία «Givati» σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γάζα.

Και την 1η Νοεμβρίου, οι IDF παραδέχτηκαν ότι 11 στρατιώτες από την ίδια ταξιαρχία σκοτώθηκαν όταν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Namer στο οποίο βρίσκονταν καταστράφηκε στη Γάζα από ένα ATGM.

Δύο άλλοι στρατιώτες από το 77ο Τάγμα Τεθωρακισμένων «Oz» της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σκοτώθηκαν αφού το κύριο άρμα μάχης τους καταστράφηκε από ένα IED στη Λωρίδα. Αυτό το τάγμα χειρίζεται μόνο προηγμένα άρματα μάχης Merkava Mark 4M.

Την ίδια μέρα, ένας άλλος στρατιώτης από το 749 Τάγμα της Ταξιαρχίας «Bislamach» σκοτώθηκε από πυρά όλμων στα σύνορα της Γάζας.

Την επόμενη μέρα, 2 Νοεμβρίου, ένας διοικητής στο 7007 Τάγμα της Ταξιαρχίας «Etzioni» σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων εντός της Γάζας, σύμφωνα με τις IDF.

Από τις 2 Νοεμβρίου, η προέλαση των IDF στην οδό al-Rasheed και κοντά στην πόλη Beit Lahia σταμάτησε ως αποτέλεσμα της σκληρής παλαιστινιακής αντίστασης. Ωστόσο, τα ισραηλινά στρατεύματα κατάφεραν να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην Ουάντι Γάζα, φτάνοντας σε ένα σημείο που βρίσκεται ακριβώς λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την παραλία της Γάζας.

Το κύριο σχέδιο των IDF φαίνεται να είναι να πολιορκήσουν και στη συνέχεια να καταλάβουν το βόρειο τμήμα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας. Μέχρι στιγμής, τα ισραηλινά στρατεύματα προελαύνουν σε χωράφια και ανοιχτές περιοχές. Προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους, θα πρέπει να εισέλθουν σε αστικές περιοχές με μεγάλη πυκνότητα, όπου οι μεγάλες ανθρώπινες και υλικές απώλειες είναι αναπόφευκτες.

Το Ισραήλ έχει ήδη εντείνει τα χτυπήματα σε αστικές περιοχές στη βόρεια Γάζα σε μια προσπάθεια να εκτοπίσει τους εναπομείναντες αμάχους και να ανοίξει δρόμους για τα στρατεύματά του. Περισσότεροι από 1.000 άμαχοι φέρεται να σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε ένα μόνο χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στις 31 Οκτωβρίου.

Οι πρόσφατες ισραηλινές απώλειες και ο σφοδρός βομβαρδισμός εναντίον αμάχων πιθανότατα θα ενθαρρύνουν τους Παλαιστίνιους μαχητές στη βόρεια Γάζα μέχρι θανάτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail