Σύριος στη Γερμανία πήγε να πνίξει συνταξιούχο, συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορία και την άλλη μέρα βίασε

Freepen.gr - Ένας Σύριος μετανάστης που ζούσε στη Γερμανία ήταν ελεύθερος να διαπράξει βιασμό το βράδυ του Σαββάτου, αφού ο εισαγγελέας του Βερολίνου αποφάσισε ότι δεν αποτελούσε άμεση απειλή, παρά το γεγονός πως εισέβαλε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης το προηγούμενο βράδυ και προσπάθησε να τη στραγγαλίσει μέχρι θανάτου.

Διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το γιατί οι εισαγγελείς επέλεξαν να μην ασκήσουν αμέσως κατηγορίες εναντίον του 25χρονου υπηκόου Συρίας μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Παρασκευής για βίαιη επίθεση σε ηλικιωμένο πολίτη.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ο άνδρας μπήκε με το ζόρι στο σπίτι του 78χρονου θύματός του στην οδό Bremer Strasse στον πολυπολιτισμικό δήμο Moabit στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ο δράστης λέγεται πως την έκανε ένα κεφαλοκλείδωμα και την έπνιξε», έγραφε μια αναφορά της αστυνομίας του Βερολίνου.

«Η 78χρονη κάλεσε δυνατά για βοήθεια, οπότε αρκετοί συγγενείς που έμεναν επίσης στο σπίτι ήρθαν σε βοήθειά της και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από τα χέρια του 25χρονου μόνο με μεγάλη προσπάθεια», προστίθεται.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή από το κτίριο και λήστεψε έναν πεζό στη Wiebestrasse προτού τελικά συλληφθεί παρά το γεγονός πως αντιστάθηκε, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για θεραπεία.

Σύμφωνα με το BZ, ο εισαγγελέας δε διαπίστωσε πως οι ενέργειες του υπόπτου τον είχαν θέσει ως προτεραιότητα να παραπεμφθεί ενώπιον δικαστή για να εγκρίνει την προφυλάκιση.

«Η επείγουσα υποψία δεν αναγνωρίστηκε αρχικά», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ως εκ τούτου, ήταν ελεύθερος να περιπλανηθεί στους δρόμους το Σάββατο και να βιάσει μια αιτούσα άσυλο που ζούσε στο κατάλυμα προσφύγων στο Ostpreußendamm στο Lichterfelde.

Το θύμα «κατάφερε να τραβήξει την προσοχή πάνω του καλώντας σε βοήθεια γύρω στις 5 το απόγευμα, αφού ένας άνδρας φέρεται να την κυρίευσε στην πόρτα του δωματίου της», αναφέρεται στην αναφορά της αστυνομίας . «Ο ύποπτος στη συνέχεια κλείδωσε την πόρτα και επιτέθηκε στη γυναίκα».

Ο άνδρας τράπηκε εκ νέου σε φυγή και δεν έχει συλληφθεί ακόμη από τις αρχές. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

«Ο βιασμός θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Πώς μπορείς να εξηγήσεις στο θύμα πως ο δράστης έπρεπε να ήταν στην πραγματικότητα στο κελί κράτησης;». δήλωσε αστυνομική πηγή στη γερμανική εφημερίδα Bild.
 
* πληροφορίες REMIX
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail