Οι Αμερικανοί πνίγονται απολύτως στα χρέη και αυτή είναι πραγματικά η χειρότερη κρίση χρέους σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ

pixabay
Εύχομαι πραγματικά αυτός ο τίτλος να ήταν υπερβολή. Δυστυχώς, για δεκαετίες οι Αμερικανοί ήταν εξαιρετικά ανεύθυνοι με τα οικονομικά τους. Ως αποτέλεσμα, το χρέος πιστωτικών καρτών είναι σε υψηλό όλων των εποχών, το χρέος δανείων αυτοκινήτων είναι σε υψηλό όλων των εποχών, το χρέος στεγαστικών δανείων είναι σε υψηλό όλων των εποχών, το εταιρικό χρέος είναι σε υψηλό όλων των εποχών, οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. Σε όλο το έθνος συνεχίζουν να μπαίνουν σε παράλογα ποσά χρέους και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει συσσωρεύσει το μεγαλύτερο βουνό χρέους στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η κοινωνία μας πνίγεται απολύτως στα χρέη σε αυτή τη φάση και η μόνη διέξοδος είναι να καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τρίτη, μάθαμε ότι το συνολικό ποσό του χρέους πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ έχει πλέον φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ 1,08 τρισεκατομμυρίων δολαρίων:

Οι Αμερικανοί χρωστούν πλέον 1,08 τρισεκατομμύρια δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση για το χρέος των νοικοκυριών από την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 154 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1999, σύμφωνα με τη Νέα Υόρκη Fed.

«Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σημείωσαν μεγάλο άλμα το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ», δήλωσε ο Donghoon Lee, σύμβουλος οικονομικής έρευνας της Fed της Νέας Υόρκης.

Το χρέος πιστωτικών καρτών ήταν πάντα μια από τις πιο ύπουλες μορφές χρέους, αλλά τώρα οι τράπεζες ωθούν τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών σε πρωτοφανή ύψη:

Η αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών και του χρέους είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή τα επιτόκια είναι αστρονομικά υψηλά αυτήν την στιγμή. Το μέσο ετήσιο επιτόκιο πιστωτικών καρτών, ή APR, σημείωσε νέο ρεκόρ 20,72% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων Bankrate που χρονολογείται από το 1985. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 19% τον Ιούλιο του 1991.

Εάν οι άνθρωποι κουβαλούν χρέη για να αντισταθμίσουν τις πιο απότομες τιμές, θα μπορούσαν να καταλήξουν να πληρώσουν περισσότερα για αντικείμενα μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, εάν οφείλετε 5.000 $ σε χρέος - κάτι που κάνει ο μέσος Αμερικανός - τα τρέχοντα επίπεδα APR θα σημαίνουν πως θα χρειαστούν περίπου 279 μήνες και 8.124 $ σε τόκους για να εξοφλήσετε το χρέος με τις ελάχιστες πληρωμές.

Θα πρέπει να είναι παράνομη η έκδοση πιστωτικής κάρτας με επιτόκιο υψηλότερο από 20 τοις εκατό.

Αλλά οι τράπεζες θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί οι πολιτικοί μας δε θα τις σταματήσουν.

Μην πέσετε λοιπόν στην παγίδα τους.

Άλλες μορφές χρέους αυξάνονται επίσης γρήγορα:

Τα υπόλοιπα των δανείων αυτοκινήτων συνέβαλαν επίσης στην άνοδο, καθώς αυξήθηκαν κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το χρέος των φοιτητικών δανείων, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων εκτινάχθηκαν κατά 126 δισεκατομμύρια δολάρια στα 12,14 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, τα νοικοκυριά των ΗΠΑ έχουν πλέον χρέη άνω των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν μπορώ καν να αρχίσω να περιγράφω πόσο ανόητοι ήμασταν.

Ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί το πάρτι είναι να δανειστείτε ακόμη περισσότερα χρήματα, αλλά χάρη στα υψηλότερα επιτόκια δε θα μπορέσουμε να αγοράσουμε τόσα πολλά.

Αυτό είναι κάτι που τόνισε ο Kevin O'Leary σε πρόσφατη συνέντευξή του:

«Κοιτάμε μια μειωμένη Αμερική. Το λέω όπως είναι», είπε ο O'Leary στο «The Big Money Show». «Πριν από τρία χρόνια, ακόμη και πριν από 24 μήνες, παίρνεις στεγαστικό δάνειο με 4,5%. Είσαι τυχερός που παίρνεις ένα στα οκτώ σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του σπιτιού που πρόκειται να αγοράσετε είναι 20 έως 25% μικρότερο. Αυτό είναι μια μείωση».

«Θες να δανειστείς για αυτοκίνητο; Συγγνώμη, αυτό είναι 8 έως 9%. Κάποτε ήταν πέντε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της O'Leary Ventures. «Λοιπόν, μικρότερο, λιγότερο ακριβό αυτοκίνητο. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή».

Έχει δίκιο.

Αλλά απλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, και έτσι θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε περισσότερα χρήματα.

Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες μας.

Σήμερα, το εταιρικό χρέος βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Και οι κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να δανείζονται χρήματα σαν να μην έρθει ποτέ το αύριο.

Αλλά ο μεγαλύτερος παραβάτης όλων είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το εθνικό χρέος βρίσκεται επί του παρόντος στα 33,6 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται συνεχώς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανοδική πορεία του ρολογιού του εθνικού χρέους εδώ. Για μένα, αυτό το ρολόι χρέους είναι στην πραγματικότητα μια αντίστροφη μέτρηση για την οικονομική καταστροφή της Αμερικής.

Μια φορά κι έναν καιρό, προειδοποίησα πως οι ΗΠΑ θα πλήρωναν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε τόκους για το εθνικό χρέος μέχρι το έτος 2030.

Λοιπόν, μάντεψε τι;

Φτάσαμε εκεί νωρίς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτό το δυσοίωνο όριο:

Οι εκτιμώμενες ετήσιες πληρωμές τόκων για το σωρό του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο τέλος του περασμένου μήνα, δείχνει η ανάλυση του Bloomberg. Αυτό το προβλεπόμενο ποσό έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους 19 μήνες από το αντίστοιχο ποσό που είχε προβλεφθεί εκείνη την εποχή.

Το εκτιμώμενο κόστος τόκων υπολογίζεται χρησιμοποιώντας στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α., τα οποία δηλώνουν τα μηνιαία υπόλοιπα χρέους της κυβέρνησης και τον μέσο τόκο που καταβάλλει.

Ουάου.

Ως συνήθως, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από ό,τι πολλοί από εμάς προβάλλαμε αρχικά.

Πριν τελειώσω αυτό το άρθρο, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που ήθελα να αναφέρω.

Το «πρόβλημα» που επηρέασε την άμεση κατάθεση τόσων πολλών επιταγών σε όλη τη χώρα δεν έχει ακόμη επιλυθεί πέντε ημέρες αργότερα:

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προτρέπουν τις τράπεζες να συνεργαστούν με πελάτες που πλήττονται από τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις καταθέσεων που έχουν εμποδίσει ορισμένους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στους μισθούς τους και σε άλλα κεφάλαια.

Ορισμένοι πελάτες εξακολουθούν να μην έχουν λάβει τους άμεσους μισθούς κατάθεσης μετά από ένα «ανθρώπινο λάθος» που κατέστρεψε τις "υδραυλικές εγκαταστάσεις" του τραπεζικού συστήματος της Αμερικής. Οι καθυστερήσεις κατάθεσης συνδέονται με ένα πρόβλημα που προέκυψε την Παρασκευή με το σύστημα πληρωμών του Automated Clearing House (ACH), προκαλώντας πονοκεφάλους σε καταναλωτές και εργοδότες.

«Η Federal Reserve ενθαρρύνει τις τράπεζες να εργαστούν γρήγορα για να επιλύσουν ζητήματα για πελάτες που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στη λήψη πληρωμών άμεσων καταθέσεων ως αποτέλεσμα λειτουργικών ζητημάτων σε πάροχο πληρωμών του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε εκπρόσωπος της Fed στο CNN.

Ήταν πραγματικά ένα «ανθρώπινο λάθος» που το προκάλεσε;

Αν κάποιος πατήσει ένα λάθος κουμπί, θα νομίζατε ότι θα ήταν σχετικά εύκολο να διορθωθεί.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τις τράπεζες. Όπως συζητάω στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Χάος», οι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας μας που χτυπά και δημιουργείται τεράστιος μπελάς.

Χωρίς υγιείς τράπεζες, ολόκληρο το σύστημά μας θα χαλάσει πολύ γρήγορα.

Χρειάζεται να δανειζόμαστε χρήματα για σχεδόν κάθε σημαντική αγορά που κάνουμε, και οι τράπεζες είναι αυτές που λαμβάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δανείων.

Εάν η ροή των πιστώσεων αρχίσει να στερεύει, το ίδιο θα συμβεί και στο βιοτικό μας επίπεδο.

Δυστυχώς, τώρα έχει ξεκινήσει μια πιστωτική κρίση και αυτό θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για όλους μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail