Χάνοντας πίσω από το μέτωπο, το Κίεβο επιχειρεί επίθεση στο Δνείπερο

Freepen.gr - Δεν χρειάστηκε να περιμένει κανείς πολύ για τη ρωσική απάντηση στις προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθεί στις περιοχές πίσω από το μέτωπο. Στις 31 Οκτωβρίου, ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, μεταδίδει το southfront.press.

Το βράδυ της Τρίτης, τεράστιες εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Πολτάβα, Μικολάιβ και Χμελνίτσκ καθώς και σε περιοχές κοντά στις γραμμές του μετώπου.

Αφού ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τη μαζική ρωσική επίθεση, οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν. Ωστόσο, σπάνια αποκαλύπτουν την πραγματική ζημιά και προσπαθούν να εξηγήσουν τις εκρήξεις με το έργο των παντοδύναμων ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας. Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, όλα τα ρωσικά drones και πύραυλοι φέρεται να αναχαιτίστηκαν.

Ωστόσο, τοπικές πηγές αποκάλυψαν ότι οι στόχοι της ρωσικής επίθεσης ήταν στρατηγικά σημαντικά ουκρανικά αεροδρόμια. Εκρήξεις αναφέρθηκαν στις περιοχές του αεροδρομίου Mirgorod στην περιοχή Πολτάβα και του διαβόητου Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, το οποίο έχει δεχθεί πολλές φορές πυρά την περασμένη εβδομάδα.

Στις εγκαταστάσεις είναι αποθηκευμένα τα υπόλοιπα Su-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι ικανά να φέρουν πυραύλους Storm Shadow. Επιπλέον, υπάρχουν αποθήκες με καύσιμα και όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προμηθεύονται από το ΝΑΤΟ.

Την προηγούμενη μέρα, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής στην Ουκρανία. Τα UAV Geran επιτέθηκαν στην περιοχή Darnitsky στο Κίεβο, όπου διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Στην περιοχή Khmelnitsky, αναφέρθηκαν περισσότερα χτυπήματα στην περιοχή του αεροδρομίου Starokonstantinov. Στην περιοχή Cherkasy, μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Dubiyivka καταστράφηκε. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο της Οδησσού και το εργοστάσιο επισκευής πλοίων.

Εν τω μεταξύ, στα πεδία των μαχών, ο ρωσικός στρατός πιθανότατα προετοιμάζεται για τη χειμερινή στρατιωτική εκστρατεία. Σκληρές μάχες συνεχίζονται σε όλες τις γραμμές του μετώπου. Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν την στρατιωτική πρωτοβουλία στη βόρεια κατεύθυνση Kupyansk, ενώ απειλούν την ουκρανική ομάδα στην Avdeevka με περικύκλωση. Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν μια επίθεση βόρεια του Μπαχμούτ, ενώ στη νότια πλευρά η ενεργός άμυνά τους εμποδίζει τον ουκρανικό στρατό να αποκτήσει έδαφος και να συνεχίσει την προέλασή του. Οι συνεχιζόμενες ρωσικές τακτικές επιχειρήσεις σε διαφορετικούς άξονες εμποδίζουν τον ουκρανικό στρατό να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις σε κάποια περιοχή για οποιεσδήποτε μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειες να αναπτύξουν επίθεση στην περιοχή Χερσώνα. Εβδομάδες σκληρών μαχών στην ανατολική όχθη του Δνείπερου δεν έχουν ακόμη επιφέρει στρατηγικά αποτελέσματα.

Το χωριό Κρύνκι παραμένει ένα από τα κύρια πεδία μάχης στην περιοχή. Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει τον έλεγχο του οικισμού μετά από περισσότερες από μια εβδομάδα μαχών. Η ουκρανική ομάδα στην ανατολική όχθη υποστηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από ουκρανικό πυροβολικό, μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ωστόσο, οι μάχες κατά μήκος του ποταμού οδηγούν σε μεγάλες απώλειες. Ως αποτέλεσμα, η έλλειψη στρατιωτικών και βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού τους εμποδίζει να αναπτύξουν περαιτέρω την επίθεσή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail