Πρωτοφανής γκάφα: Οι Ουκρανοί έκαναν τελετή βράβευσης στην πρώτη γραμμή και τους αφάνισαν οι Ρώσοι

ΑΡ Photo / Leο Cοrrea
Freepen.gr - Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Clayton Morris εξεπλάγη από την είδηση ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν από πυραυλική επίθεση κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης προσωπικού της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporizhzhya, μεταδίδει το RIA.

"Καταστράφηκε ολόκληρη η τελετή βράβευσης. Κάποιος Ουκρανός διοικητής αποφάσισε ότι ήταν μια έξυπνη ιδέα να συγκεντρώσει μια ομάδα Ουκρανών και να πραγματοποιήσει μια τελετή βράβευσης κοντά σε μια από τις γραμμές του μετώπου. Και οι Ρώσοι ήξεραν ακριβώς τι συνέβαινε και τους καθάρισαν όλους", δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Ο Morris πρόσθεσε επίσης ότι μια τέτοια είδηση δεν θα έπαιρνε πλέον γενική δημοσιότητα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς όλη η προσοχή επικεντρώνεται στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

"Και αυτού του είδους τα πράγματα συμβαίνουν τακτικά και φυσικά όλα αυτά κρύβονται πλέον πίσω από τα πρωτοσέλιδα και γι' αυτό δεν ακούμε γι' αυτά", είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 5 Νοεμβρίου ότι ο στρατός της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης της AFU στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporizhzhya είχε πληγεί. Σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Strana, η εν λόγω επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου και είχε ως στόχο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια τελετουργικού σχηματισμού. Ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος της Ζαπορίζια "Είμαστε μαζί με τη Ρωσία", Volodymyr Rogov, δήλωσε στο RIA Novosti πως το χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 στρατιωτών της AFU.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail