Οι ΗΠΑ αυξάνουν αθόρυβα την στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ

Προφανώς, η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το σιωνιστικό κράτος είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρεται επισήμως. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε πρόσφατα το Bloomberg, η Ουάσινγκτον στέλνει επιπλέον πακέτα στο Ισραήλ, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει μια μεγάλη πολεμική προσπάθεια από την πλευρά των ΗΠΑ να στηρίξουν το καθεστώς του απαρτχάιντ στη διαδικασία εθνοκάθαρσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Lucas Leiroz, δημοσιογράφος, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, γεωπολιτικός σύμβουλος

Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι βλήματα πυροβολικού, τακτικός εξοπλισμός, τουφέκια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όλμοι είναι μεταξύ των αντικειμένων που στέλνουν κρυφά οι Αμερικανοί στους εταίρους τους στη Μέση Ανατολή. Ο μακρύς κατάλογος των όπλων περιλαμβάνει επίσης τουλάχιστον δύο χιλιάδες κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους για ελικόπτερα Apache. Επιπλέον, οι πληροφοριοδότες ισχυρίζονται επίσης ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να κινητοποιήσουν την υποστήριξη του Ισραήλ σε άλλες χώρες, με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να στείλουν όπλα στο Τελ Αβίβ ευρωπαϊκά κράτη, ακόμη και η Νότια Κορέα.

"Τα όπλα έχουν ήδη αποσταλεί ή το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται για να τα καταστήσει διαθέσιμα από αποθέματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη", σύμφωνα με το έγγραφο που εξέτασε το Bloomberg News. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, για παράδειγμα, είχαν παραδοθεί και οι 36.000 σφαίρες πυροβόλου των 30 χιλιοστών (...), όπως δείχνει η καταμέτρηση (...) Τα πυρομαχικά για τα πυροβόλα ελικόπτερα AH-64 Apache περιλαμβάνουν περίπου 2.000 κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους Hellfire της Lockheed Martin Corp, μέρος των οποίων το Ισραήλ έχει μεταφέρει στις δυνάμεις του, καθώς ομάδες του αμερικανικού στρατού αναζητούν προμήθειες από αποθέματα στη Γερμανία και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με την καταμέτρηση", αναφέρει το άρθρο.

Ένα κρίσιμο ζήτημα για τις IDF που το Ισραήλ προσπαθεί να λύσει μέσω της αμερικανικής βοήθειας είναι η δυνατότητα επίθεσης στα καταφύγια της Χαμάς. Ως γνωστόν, η παλαιστινιακή πολιτοφυλακή διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα σηράγγων στη Γάζα, το οποίο διευκολύνει τις επιχειρήσεις με τακτικές ανταρτοπόλεμου, ιδιαίτερα τη νύχτα. Το Ισραήλ ελπίζει ότι η αμερικανική βοήθεια θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί ένα "σενάριο Βιετνάμ" στη Λωρίδα.

Επιπλέον, το Τελ Αβίβ ζητά επίσης ενίσχυση στον τομέα της αεράμυνας, τόσο με πυραυλοαναχαιτιστές όσο και με νέες συστοιχίες για το σύστημα Iron Dome. Αν και οι πύραυλοι της Χαμάς είναι πρωτόγονοι και έχουν μικρή μαχητική ισχύ, η έντονη χρήση πυροβολικού υπερφόρτωσε το ισραηλινό Iron Dome, με αποτέλεσμα το σύστημα να αποτύχει. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί ισραηλινοί στόχοι χτυπήθηκαν, γι' αυτό και το Ισραήλ ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ.

"Το Ισραήλ έχει επίσης ζητήσει περισσότερα από 57.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών υψηλής εκρηκτικότητας και 20.000 τυφέκια M4A1, όσο και 5.000 συσκευές νυχτερινής όρασης PVS-14, 3.000 πυρομαχικά χειρός M141 για την καταστροφή καταφυγίων που προμηθεύει η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (...) Σύμφωνα με τον απολογισμό, οι ΗΠΑ έχουν επίσης δωρίσει το απόθεμά τους με 312 αναχαιτιστές πυραύλων Tamir. Οι δύο συστοιχίες Iron Dome του στρατού ταξιδεύουν στο Ισραήλ με θαλάσσιο πλοίο", υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του Bloomberg για το θέμα, το Πεντάγωνο απάντησε δηλώνοντας πως "αξιοποιεί διάφορες οδούς - από τα εσωτερικά αποθέματα μέχρι τα κανάλια της αμερικανικής βιομηχανίας - για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει τα μέσα για να αμυνθεί", προσθέτοντας πως "αυτή η βοήθεια για την ασφάλεια συνεχίζει να φτάνει σε σχεδόν καθημερινή βάση".

Στην πραγματικότητα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τους λόγους για τους οποίους η Ουάσινγκτον θέλει να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων. Η φιλοπολεμική νοοτροπία της αμερικανικής κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλής στις ίδιες τις ΗΠΑ, με τους ντόπιους να αντιδρούν αρνητικά στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια υποστήριξης ενός μη κερδοφόρου πολέμου κατά της Ρωσίας, οι δυτικοί φορολογούμενοι επιθυμούν την ειρήνη και δε θα υποστηρίξουν μια νέα σύγκρουση.

Επιπλέον, ο πόλεμος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Οι πράξεις εθνοκάθαρσης, η γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γίνονται ολοφάνερες, παρά τις προσπάθειες των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης να τις συγκαλύψουν. Η σιωνιστική κυβέρνηση είναι πραγματικά σαφής, ανακοινώνοντας δημοσίως τα αντι-ανθρωπιστικά της σχέδια για τη Γάζα. Επίσης, οι θάνατοι χιλιάδων παιδιών και γυναικών είναι δημόσια γεγονότα και δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις ενέργειες του Τελ Αβίβ.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό πίεση λόγω της απεριόριστης υποστήριξής τους προς το Ισραήλ. Υπάρχουν διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, το σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρό και καταφέρνει να ελέγχει και τις δύο πλευρές της εθνικής πολιτικής, με απόλυτη υποστήριξη προς το Ισραήλ τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς. Υπό αυτή την έννοια, παρόλο που δεν υπάρχει καμία υποστήριξη από τον λαό, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προωθούν τον πόλεμο - και η παράλειψη των πραγματικών δεδομένων είναι ένας τρόπος για να αποφευχθούν οι μαζικές διαμαρτυρίες και η κρίση νομιμότητας.

Ωστόσο, μένει να δούμε πόσο καιρό θα είναι δυνατόν να αποφευχθεί αυτή η κρίση. Με τη μυστική βοήθεια να έρχεται στο φως, η προσδοκία είναι ότι θα υπάρξουν όλο και περισσότερες διαμαρτυρίες στο εγγύς μέλλον, δημιουργώντας πόλωση και διχασμό στην αμερικανική κοινωνία.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail