Οι απίθανοι ήρωες της Ουκρανίας: Οι γκρίζοι πολεμιστές ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα

Ψάχνετε μια διαφορετική ιστορία πολέμου; Φανταστείτε αυτό: στρατιώτες στα 40 τους, που πολεμούν τη ρωσική επιθετικότητα. Πώς η μετακίνηση στρατευμάτων της Ουκρανίας επαναπροσδιορίζει την αφήγηση του πολέμου; Ποιοι είναι αυτοί οι απροσδόκητοι γκρίζοι πολεμιστές και πώς τα καταφέρνουν απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα; Μείνετε συντονισμένοι καθώς αποκαλύπτουμε την ιστορία πίσω από τους αντισυμβατικούς στρατιώτες της Ουκρανίας, που περιηγούνται σε μια σύγκρουση εντός των συνόρων τους.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία, που έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία, αντιμετωπίζει μια απροσδόκητη μάχη στα δικά της εδάφη. Καθώς οι απώλειες αυξάνονται και η ανάγκη για στρατεύματα επιμένει, η δυναμική του πολέμου έχει αλλάξει. Μείνετε κοντά μας καθώς ξετυλίγουμε το κουβάρι των απροσδόκητων ηρώων της Ουκρανίας!

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, ο στρατός της Ουκρανίας γνώρισε μια δραματική αλλαγή στις δυνάμεις του. Ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών της έχει εκτοξευθεί από τα 30-35 στα 43 περίπου χρόνια, όπως αναφέρει το περιοδικό Time. Ο βαρύς απολογισμός των απωλειών έχει ωθήσει τα στρατολογικά γραφεία να στρατολογήσουν προσωπικό μεγαλύτερης ηλικίας, αλλάζοντας τον ίδιο τον ιστό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι παλεύει όχι μόνο με προδοσίες από τους συμμάχους αλλά και με εσωτερική διχόνοια εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Με τον απολογισμό των στρατευμάτων να κλιμακώνεται, τα επίσημα στοιχεία παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ ανεβάζουν τον απολογισμό σε σχεδόν 500.000.

Η διαφθορά διεισδύει στη διαδικασία επιστράτευσης. Καταγγελίες για πλαστές ιατρικές απαλλαγές που πωλούνταν για υπέρογκα ποσά έκαναν τον Ζελένσκι να λάβει γρήγορα μέτρα, απολύοντας αξιωματούχους και αντιμετωπίζοντας την ενδημική διαφθορά στο σύστημα.

Για πολλούς, η αποφυγή της επιστράτευσης γίνεται μια απελπισμένη προσπάθεια. Οι αναφορές για άτομα που πληρώνουν παχυλές δωροδοκίες για να αποφύγουν τη θητεία απηχούν σε όλη τη χώρα. Ένας άνδρας, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία για να συζητήσει το θέμα, παραδέχτηκε πως πλήρωσε δωροδοκία 5.000 δολαρίων για να αποφύγει μια πιθανή στράτευση στον ουκρανικό στρατό και τη θητεία στην πρώτη γραμμή του πολέμου με τη Ρωσία.

"Ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσω σε ένα χαράκωμα, οπότε πήρα τις οικονομίες μου και ήρθα σε επαφή με έναν "fixer". Όλοι ξέρουν πού να τους βρουν. Πλήρωσα σε μετρητά, με έστειλαν σε ένα νοσοκομείο για να μου κάνουν μαγνητική τομογραφία σπονδυλικής στήλης- το νοσοκομείο μου έδωσε μια ιατρική έκθεση που ισχυριζόταν ότι είχα ένα σημαντικό ελάττωμα στη σπονδυλική στήλη και με αυτό μπορούσα να πάρω χαρτιά που μου επέτρεπαν να φύγω από τη χώρα. Είχα την αίσθηση πως, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, οι άνθρωποι γνώριζαν τι συνέβαινε και έπαιρναν μερίδιο", δήλωσε ο άνδρας.

Η κυβέρνηση του Ζελένσκι αντιδρά, απολύει τους περιφερειακούς επικεφαλής προσλήψεων και καταδικάζει τη διάχυτη διαφθορά. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε μια βαθύτερη κρίση, καθώς η Ουκρανία πλησιάζει στο 18μηνο από την εισβολή.

Το κοινό αίσθημα απέναντι στην επιστράτευση είναι διχασμένο. Ενώ ορισμένοι την αποδέχονται ως καθήκον σε καιρό πολέμου, άλλοι φοβούνται τις συνέπειες. Απεγνωσμένα μέτρα βγαίνουν στην επιφάνεια, από την ανταλλαγή παρατηρήσεων αξιωματικών σε διαδικτυακά φόρουμ μέχρι την παραμονή σε κλειστούς χώρους για να αποφύγουν τις επιστρατεύσεις.

Οι ιστορίες όσων επιστρατεύονται σκιαγραφούν μια σκληρή πραγματικότητα. Η περιορισμένη εκπαίδευση, η ταχεία ανάπτυξη και οι σοβαροί τραυματισμοί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σκιαγραφούν τη ζοφερή μοίρα που αντιμετωπίζουν πολλοί στην πρώτη γραμμή.

Μέσα σε αυτό, ένα δίλημμα γεννιέται. Ενώ ορισμένοι θεωρούν την αποφυγή της στράτευσης προδοσία, άλλοι παλεύουν με την σκληρή πραγματικότητα της θυσίας της προσωπικής ασφάλειας για την άμυνα του έθνους. Καθώς η Ουκρανία διανύει αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, η ανθεκτικότητα του λαού της και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σκιαγραφούν ένα σύνθετο πορτρέτο ενός έθνους που βρίσκεται σε πόλεμο εντός των συνόρων του.

Προς το παρόν, ο αγώνας συνεχίζεται, με τους γκρίζους πολεμιστές να πολεμούν έναν εχθρό όχι μόνο πέρα από τα σύνορα αλλά και μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με αυτή την εξελισσόμενη ιστορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail