Οι κυρώσεις απέτυχαν να "γονατίσουν" τη Ρωσία – Ιταλοί βιομήχανοι

pixabay / stevepb
Freepen.gr - Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν να επιτύχουν τον δηλωμένο στόχο τους να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία και την οικονομία της, δήλωσε ο Vittorio Torrembini, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών επιχειρηματιών στη Ρωσία, στο RT στο περιθώριο του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ στη Σαμαρκάνδη το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Τορεμπίνι, "αν ο στόχος των κυρώσεων ήταν να γονατίσουν τη Ρωσία, ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε”.

"Η Ευρώπη υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία από αυτές τις κυρώσεις – οι φτωχοί άνθρωποι υποφέρουν, οι επιχειρηματίες που χάνουν τις επιχειρήσεις τους, οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, οι άνθρωποι που χάνουν αγοραστική δύναμη λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Τορεμπίνι, είναι καιρός οι δυτικές χώρες και οι κυβερνήσεις "να λάβουν άλλα μέτρα" αντί για κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας έναρξης διαλόγου με τη Μόσχα.

"Χωρίς διάλογο, το ζήτημα της Ουκρανίας ... δε θα επιλυθεί. χωρίς διάλογο, τίποτα δε θα συμβεί", τόνισε.

Ο Tορεμπίνι σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους δρόμους μέσω των οποίων θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ. Είπε, ωστόσο, πως αυτή την στιγμή πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες πιέζονται να μη συνεχίσουν έργα με τη Ρωσία. Ακόμα, πρόσθεσε, "το να σταματάς τις επιχειρήσεις είναι σαν να σταματάς το νερό με τα χέρια σου" και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιχειρηματική συνεργασία δε θα καταπνiγε'ι από πολιτικές ατζέντες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τον Σεπτέμβριο, ο Τορεμπίνι είπε πως σχεδόν όλες οι ιταλικές εταιρείες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά λόγω των δυτικών κυρώσεων τους τελευταίους μήνες έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν. Πρόσθεσε ότι περίπου 110 εταιρείες από την Ιταλία εξακολουθούν να διαθέτουν παραγωγικές ικανότητες στη χώρα που επλήγη από τις κυρώσεις, ενώ 150 διατηρούν παρουσία στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail