Ο πόλεμος για το Μεγάλο Ισραήλ και την επιβεβαίωση της αμερικανικής ηγεμονίας είναι έτοιμος να ξεκινήσει

https://www.jagranjosh.com/general-knowledge/what-is-greater-israel-why-is-the-idea-not-acceptable-to-the-muslim-community-1621507466-1
Αυτό που κάνουμε στη Γάζα ξέρουμε να το κάνουμε στη Βηρυτό", δηλώνει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας. 

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Πούτιν θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο με τη γρήγορη απελευθέρωση της Ουκρανίας το 2014 και με την παροχή συστημάτων αεράμυνας για τη Συρία, το Λίβανο και τη Γάζα ενάντια στις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ και της Ουάσιγκτον.

Θα ήμουν πιο αισιόδοξος πως έχουμε μέλλον αν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οι αναλυτές εξωτερικών υποθέσεων, όπως ο Φιοντόρ Λουκιανόφ, πρόεδρος του ρωσικού προεδρείου του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, μπορούσαν να απαλλαγούν από τα ροζ γυαλιά τους που τους προστατεύουν από την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα. Οι τεράστιες ποσότητες αεροσκαφών, συστημάτων αεράμυνας, πολεμικών πλοίων, στρατευμάτων και υποβρυχίων με πυρηνικούς πυραύλους που οι ΗΠΑ διοχετεύουν στην περιοχή του Ισραήλ δεν προορίζονται για χρήση εναντίον της Χαμάς. Η πρόθεση είναι να ανοίξουν τη Μέση Ανατολή για το Μεγάλο Ισραήλ και να χρησιμοποιήσουν το Ιράν ως βάση από την οποία θα προκαλούν προβλήματα στη Ρωσία στην Κεντρική Ασία. Αν αυτή η ατζέντα πετύχει, ο πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Μια ατζέντα που οδηγεί σε στάχτη πρέπει να καταγγέλλεται και να αποφεύγεται.

Οι νεοσυντηρητικοί που ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είχαν στο στόχαστρό τους τη Συρία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ πριν από τις αμερικανικές εισβολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.  Οι χώρες αυτές αποτελούσαν αμερικανικούς στόχους από τότε που ο Norman Podhoretz έγραψε στο Commentary ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής.  Πριν από την εισβολή του καθεστώτος του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, ο στρατηγός Wesley Clark είχε δει ένα υπόμνημα του Πενταγώνου, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ σκόπευαν να ανατρέψουν 7 χώρες της Μέσης Ανατολής σε 5 χρόνια: https://www.salon.com/2007/10/12/wesley_clark/. Οι νεοσυντηρητικοί έλεγχαν πλήρως την αμυντική και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τότε, όπως και σήμερα. Αυτό το σχέδιο εξακολουθεί να είναι η ατζέντα, και εκτυλίσσεται μπροστά στα τυφλά ρωσικά και αμερικανικά μάτια καθώς γράφω.

Αναρωτιέμαι συχνά αν η Ρωσία, παρά τη συντριπτική πυρηνική και στρατιωτική της υπεροχή έναντι της Δύσης, έχει την ικανότητα να επιβιώσει. Οι Ρώσοι διανοούμενοι, τα μέσα ενημέρωσης και οι αναλυτές εξωτερικής πολιτικής φαίνονται ανίκανοι να κατανοήσουν ότι οι νεοσυντηρητικοί θεωρούν τη Ρωσία ως εχθρό που πρέπει να εξαλειφθεί. Αποξενωμένοι από το σοβιετικό καθεστώς, οι Ρώσοι διανοούμενοι βλέπουν τη Δύση ως τη λυδία λίθο του ορθολογισμού και της ελευθερίας. Μπορεί η Ρωσία να επιβιώσει από μια τέτοια αυταπάτη; 

Ο Fyodor Lukyanov, για παράδειγμα, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων Valdai, όπου ο Πούτιν πάντα λάμπει, απορρίπτει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ως "απαράδεκτο" λόγω των πυρηνικών όπλων.

Ίσως επηρεάστηκε από την αμερικανική προπαγάνδα δεκαετιών και δεν μπορεί να συμβιβάσει την πλύση εγκεφάλου του με το δόγμα Γούλφοβιτς. Πράγματι, στα πολλά χρόνια που δίνω συνεντεύξεις σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι σπάνιο να συναντήσω ένα Ρώσο δημοσιογράφο που να γνωρίζει έστω και το δόγμα Γούλφοβιτς ότι ο κύριος στόχος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι να αποτρέψει την άνοδο της Ρωσίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας ικανής να περιορίσει τη μονομερή δράση των ΗΠΑ. Το σύνολο των παθών του Πούτιν στην Ουκρανία οφείλεται στην αδυναμία του να κατανοήσει την ατζέντα των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ.  Καθόταν εκεί για 8 χρόνια ενώ οι ΗΠΑ έχτιζαν έναν ουκρανικό στρατό ικανό να καταστρέψει το ρωσικό Ντονμπάς πριν δράσει καθυστερημένα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail