Όπως με την Ιαπωνία: Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα παγώσει για πολλές δεκαετίες

Φωτογραφία: wikimedia.org από https://www.president.gov.ua έχει άδεια χρήσης σύμφωνα με το CC BY 4.0
Ο Kyrylo Budanov, επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, πιστεύει ότι η νομική ολοκλήρωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία μπορεί να διαρκέσει για πολλές δεκαετίες, όπως συνέβη με τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Η Μόσχα και το Τόκιο δεν έχουν υπογράψει συνθήκη ειρήνης από το 1945 λόγω των διεκδικήσεων του Τόκιο στα Νησιά των Νότιων Κουρίλων.

Anton Kulikov - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr
 
"Αυτό το εδαφικό πρόβλημα είναι πάνω από 70 ετών. Επομένως, αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό και εδώ", σημείωσε ο Μπουντάνοφ σε σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει χωρίς συμφωνίες και νομική ολοκλήρωση. Μπορεί έτσι να διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς έντονες εχθροπραξίες.

Αυτή δεν είναι η μόνη πρόβλεψη που κάνει ο Μπουντάνοφ. Ελπίζει ότι το 2025 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν ανατρεπτικές αλλαγές στη Ρωσία.

Ο Μπουντάνοφ δεν είναι καθόλου καλός στο να προβλέπει το μέλλον. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να ξεκαθαρίσει σε όλους ότι δεν έκανε προβλέψεις, παρά μόνο εξέφραζε τις προσδοκίες του. Υπάρχουν διαφορετικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο, νέοι παράγοντες προκύπτουν συνεχώς και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν πρότεινε να εγκριθεί η υποψηφιότητα για ένταξη της Ουκρανίας, αν και χωρίς τα εδάφη που έχασε η χώρα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Ράσμουσεν, ο αποκλεισμός αυτών των εδαφών θα μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Αρνείται ότι αυτό θα παγώσει τη σύγκρουση.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία είναι κάπως συγκεχυμένη καθώς ο πρώην Γενικός Γραμματέας ανέφερε το Άρθρο 5 του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο οποιαδήποτε επίθεση σε ένα μέλος της συμμαχίας ισοδυναμεί με επίθεση σε όλους και πρέπει να συνεπάγεται άμεση στρατιωτική απάντηση.

Ο Ράσμουσεν πιστεύει ότι αυτό το άρθρο θα αποτρέψει τη Ρωσία από την επίθεση και θα δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να απελευθερώσει πρόσθετες δυνάμεις. Παραμένει ασαφές τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει η συμμαχία σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ουκρανοί αξιωματούχοι σχολίασαν την πρωτοβουλία του Ράσμουσεν και είπαν πως δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν με αυτήν. Ωστόσο, επιχειρήματα παρόμοια με αυτά του Anders Fogh Rasmussen εμφανίζονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης όλο και πιο συχνά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail