Οικονομική παρακμή πίσω από την οπλοποίηση των νομισμάτων από τη Δύση - Μόσχα

pixabay / pasja1000
Freepen.gr - Οι κυρώσεις είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της υπάρχουσας τάξης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ

Οι δυτικές χώρες έχουν χάσει το οικονομικό τους πλεονέκτημα έναντι της Ανατολής, γι' αυτό και χρησιμοποιούν τώρα οικονομικές κυρώσεις για να σταματήσουν την ανάπτυξη των αντιπάλων τους, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ στον ομοσπονδιακό εκπαιδευτικό μαραθώνιο Znanie, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης και Φόρουμ της Ρωσίας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, η παγκόσμια διαδικασία ανακατανομής της εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

"Τα παλιά συστήματα καθίστανται παρωχημένα, νέες δυνάμεις έρχονται, νέες οικονομίες αναδύονται - Κίνα, Ρωσία, Ινδία. Η Ανατολή αναπτύσσεται ενεργά και οι παλιές οικονομίες που προηγουμένως κυριαρχούσαν, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, ξεφουσκώνουν σταδιακά", δήλωσε, σημειώνοντας ότι τέτοιες "αλλαγές συμβαίνουν πάντα επώδυνα".

Ο υπουργός υποστήριξε πως η Δύση "προσκολλάται σε μεθόδους όπως η χρήση των νομισμάτων της ως όπλα για να συγκρατήσει άλλες οικονομίες". Ως αποτέλεσμα, προκειμένου να "διατηρήσουν την παλιά τάξη πραγμάτων" με κυρώσεις, οι δυτικές χώρες βλάπτουν κυρίως τις δικές τους οικονομίες, είπε, ενώ "οι νέες οικονομίες αναπτύσσονται ταχύτερα, οι νέες δυνάμεις και οι μύες των χωρών αυξάνονται και πολιτικά γίνονται πιο ισχυρές".

Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, αυτές οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως είναι αναμενόμενο, θέλουν να επηρεάσουν τις παγκόσμιες οικονομικές διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται να υπακούσουν στις δυτικές χώρες ή στο "χρυσό δισεκατομμύριο". 

Πρόσθεσε ότι οι BRICS αποτελούν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο υφιστάμενο δυτικό οικονομικό σύστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail