Ο Βούτσιτς είπε ότι η Σερβία θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ

RIA Novosti / Valery Sharifulin
Freepen.gr - Η Σερβία θα πρέπει να αναπτύξει συνεργασία και σχέσεις με το ΝΑΤΟ, αλλά θα διατηρήσει τη στρατιωτική της ουδετερότητα, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιεί περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια. Τη Δευτέρα επισκέφτηκε το Σεράγεβο και την Πρίστινα και έφτασε στο Βελιγράδι το βράδυ της Τρίτης. Στο αεροδρόμιο, τον υποδέχτηκε πανηγυρικά με τιμητική φρουρά ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Μίλος Βούτσεβιτς.

«Θα πρέπει να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ, να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη, αλλά θα συνεχίσουμε να διαφυλάσσουμε με ζήλο τη στρατιωτική μας ουδετερότητα», είπε ο Σέρβος ηγέτης· χαρακτήρισε σωστή την τρέχουσα αλληλεπίδραση με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Βούτσιτς είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα καλούσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ και άλλους εταίρους, στο πλαίσιο ενός μορατόριουμ στους ελιγμούς με ξένες δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail