Τεχνικά, η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει στην Ουκρανία

Φωτογραφία: Mil.ru
Η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει την αντιπαράθεση με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, πιστεύουν οι περισσότεροι ειδικοί αξιολογώντας την κατάσταση στο μέτωπο. Το ίδιο συνειδητοποιούν και στη Δύση.
 
Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Η Ρωσία κερδίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση

Τεχνικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις νίκησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το περασμένο φθινόπωρο. Η Ρωσία δεν το καυχιέται, αλλά απλώς περιμένει τον χειμώνα και την άνοιξη για να τελειώσει το ουκρανικό καθεστώς. Πολλές δυτικές εκδόσεις, όπως National Interests, Politico, Time, Business Insider, Military Watch, κ.λπ. μοιράζονται παρόμοια άποψη στο υλικό τους για την Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής διοικητής ταξιαρχίας με διακριτικό κλήσης Ράτιμπορ είπε στο Τσάργκραντ ότι ο ρωσικός στρατός «κέρδισε την αντιπαράθεση μάχης ακόμη και κατά τη διάρκεια της μάχης για την Κλετσσέεφκα».

Σύμφωνα με τον Ratibor, παραμένει μυστήριο το πώς οι Ρώσοι στρατιώτες «κατάφεραν να παρασύρουν τον Ζελένσκι σε μια μεγαλειώδη σύγκρουση σε ένα απολύτως περιττό, από στρατηγικής άποψης, κομμάτι γης».

Αυτό το κομμάτι γης έγινε τόπος ταφής για τις περισσότερες έτοιμες για μάχη ελίτ μονάδες του ουκρανικού στρατού απλώς και μόνο επειδή ο Ζελένσκι έδειξε τόση επιμονή.

«Αντί να λύνουν σημαντικά καθήκοντα που τους αντιμετωπίζουν, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να πολεμήσει για πολιτικά καθήκοντα», σημείωσε ο Ράτιμπορ.

Μπορεί να αφορά τον αγώνα της Ουκρανίας για χερσαίο διάδρομο και πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα. Αυτό έκανε ο Ζελένσκι ενώπιον των Δυτικών προστάτων του. Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Τώρα ο χρόνος είναι με το μέρος της Ρωσίας.

"Τεχνικά, η Ρωσία κέρδισε το περασμένο φθινόπωρο, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε, είναι χειμώνας μπροστά, έρχεται κρύο, η Δύση δεν θα δώσει άλλα χρήματα. Η Ουκρανία εξαντλείται από πόρους, οι στρατιωτικοί πόροι εξαντλούνται επίσης, ενώ υπάρχει χαμηλό κίνητρο, δεν έχει μείνει κανένας που να θέλει να συμμετάσχει στον ανούσιο αγώνα», κατέληξε ο στρατιωτικός.

"Ο χειμώνας έρχεται. Όπως το 2022, μπορεί κανείς να ακούσει πολλούς να λένε ότι η Ουκρανία θα παγώσει, πως θα σταματήσει να πολεμά, θα ξεσηκωθεί και θα παραδοθεί. Όχι. Όχι αυτόν τον χειμώνα. Θα επιβιώσουν αυτόν τον χειμώνα - θα είναι πιο δύσκολο από τον τελευταίο, αλλά θα επιβιώσουν. Το τέλος θα έρθει την άνοιξη ή τον επόμενο χειμώνα (αν συνεχιστεί η στρατιωτική σύγκρουση)», είπε ο ειδικός πληροφοριών Grigory Rieper στην Pravda.Ru .

"Ο παραδοσιακός αγώνας θέσης ενάντια στην επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσει με την έναρξη του χειμερινού ψύχους. Η Ουκρανία θα αρχίσει να οργανώνει επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και τρομοκρατικές επιθέσεις. Θα πάρει άρματα μάχης Abrams, αλλά θα καούν όπως τα Leopards, τα Bradley και τα Challengers. Θα πάρει μαχητικά F-16, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», πιστεύει.

"Έρχονται και εκλογές στις ΗΠΑ. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν βαρεθεί την Ουκρανία, η οικονομική υποστήριξη για το Κίεβο θα μειωθεί. Η Ρωσία θα συνεχίσει να χτυπά ενεργειακές στρατιωτικές και μεταφορικές υποδομές της Ουκρανίας. Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να προελαύνουν και η Ρωσία μπορεί έτσι να αποκτήσει νέες περιοχές μέχρι την άνοιξη», κατέληξε.

Εκτός από τα νέα εδάφη, η Ρωσία αποκτά νέα εμπειρία μάχης και νέες δεξιότητες σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων, παρόλο που το τίμημα αυτής της εμπειρίας είναι πολύ υψηλό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail