Το Πακιστάν υποβάλλει αίτηση για ένταξη στους BRICS

pixabay / Engin_Akyurt
Freepen.gr - Το Πακιστάν θα μπορούσε να ενταχθεί στην οικονομική συμμαχία BRICS το επόμενο έτος, δήλωσε ο νεοδιορισθείς πρέσβης της χώρας στη Ρωσία Μοχάμεντ Χαλίντ Τζαμαλί σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τετάρτη.

Είπε ότι η χώρα έχει ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη και υπολογίζει στη βοήθεια της Ρωσίας στη διαδικασία εισδοχής. Η Ρωσία θα αναλάβει την προεδρία των BRICS το 2024.

"Το Πακιστάν θα ήθελε να είναι μέλος αυτού του σημαντικού οργανισμού και βρισκόμαστε στη διαδικασία επαφής με τις χώρες μέλη γενικά και τη Ρωσική Ομοσπονδία ειδικότερα για την επέκταση της υποστήριξης στην ένταξη του Πακιστάν", δήλωσε ο πρέσβης.

Οι BRICS περιλαμβάνουν σήμερα τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Στο μπλοκ θα μπορούσαν να ενταχθούν τον Ιανουάριο η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το διευρυμένο BRICS+ είναι ήδη οικονομικά μεγαλύτερο από το G7, μια συμμαχία βιομηχανικών και ανεπτυγμένων χωρών που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail