Business Insider: Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί πολυβόλα Maxim από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου

Drones de guerra/X - Στιγμιότυπο από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης X με τον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιεί πολυβόλα Maxim
Freepen.gr - Στο Δίκτυο εμφανίστηκαν φωτογραφίες του ουκρανικού στρατού που χρησιμοποιεί πολυβόλα του συστήματος Maxim του δείγματος του 1910, επισημαίνει δημοσίευμα του Business Insider.

"Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν ένα ζεύγος πολυβόλων τοποθετημένο σε ένα φορτηγό και το βίντεο δείχνει Ουκρανούς να πυροβολούν, πιθανότατα, εναντίον ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών", γράφει η έκδοση.

Αυτός ο "ασυνήθιστος εξοπλισμός" είναι ένα παράδειγμα του πώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όπλα που αναπτύχθηκαν πριν από εκατό και πλέον χρόνια σε σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως το πολυβόλο του συστήματος Maxim εισήχθη για πρώτη φορά αρκετά χρόνια πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και χρησιμοποιήθηκε, κυρίως, από τον ρωσικό αυτοκρατορικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail