Τα ναυτικά drones της Ρωσίας μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη "έκπληξη" για τους εχθρούς της

YouTube/Russian Defence Ministry
Freepen.gr - Οι συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη έχουν, μεταξύ άλλων, αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα drones στον σύγχρονο πόλεμο, γράφει το sputnikglobe.com.

Τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη έχουν γίνει ένα αρκετά συνηθισμένο θέαμα στο πεδίο της μάχης, ενώ παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν τη στρατιωτική εφαρμογή υποβρύχιων drones.

Ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πειραματίζεται επί του παρόντος με υποβρύχια drones που εκτοξεύονται από υποβρύχια, δεν διαθέτει ακόμη κάτι συγκρίσιμο με το στρατηγικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο της Ρωσίας, γνωστό ως Poseidon, δήλωσε ο Vasily Dandykin, στρατιωτικός αναλυτής και συνταξιούχος πλοίαρχος 1ου βαθμού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον Dandykin, το Poseidon είναι μια πραγματικά "μοναδική" συσκευή που βοηθά τη Ρωσία να προστατεύσει τον εαυτό της και της οποίας η αποκάλυψη πραγματικά "αναστάτωσε" τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

"Πρόκειται ουσιαστικά για ένα στρατηγικό υποβρύχιο drone που μπορεί να ταξιδέψει έως και 10.000 χιλιόμετρα σε βάθος ενός χιλιομέτρου με αρκετά υψηλή ταχύτητα. Είναι πυρηνοκίνητο, πρακτικά ανίκητο και φέρει μια τεράστια πυρηνική κεφαλή της οποίας η ισχύς μετριέται σε μεγατόνους", σημείωσε ο Dandykin.

Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία αναπτύσσει υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ναρκαλιεία, αλλά ήταν απρόθυμος να μιλήσει για ρωσικά "μη επανδρωμένα σκάφη τακτικής επίθεσης", λέγοντας απλώς πως οι πληροφορίες αυτές είναι απόρρητες.

Αντί να υπερηφανεύεται για τις ναυτικές δυνατότητες της Ρωσίας σε μη επανδρωμένα σκάφη, ο Dandykin υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τα μη επανδρωμένα σκάφη που έχει στη διάθεσή της η Μόσχα θα πρέπει αντ' αυτού να αποτελέσουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εχθρούς της χώρας.

Όσον αφορά τη χρήση των στρατιωτικών drones γενικά, ο Dandykin επεσήμανε ότι τα σκάφη αυτά εξακολουθούν να απαιτούν ανθρώπινους χειριστές για να τα καθοδηγούν εξ αποστάσεως, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί πιθανότατα για τα επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη θα γίνει η τεχνητή νοημοσύνη.

"Αυτό είναι το μέλλον όλης αυτής της χρήσης των drones, όταν ο άνθρωπος, κατά κάποιον τρόπο, συγχωνεύεται με μια μηχανή, κάτι που πριν από λίγο καιρό αποτελούσε αντικείμενο ταινιών επιστημονικής φαντασίας", προέβλεψε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail