Η Ρωσία θα απαντήσει στη μεταφορά από τις ΗΠΑ στη Βρετανία F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Η Ρωσία θα λάβει υπόψη στον επιχειρησιακό στρατιωτικό της σχεδιασμό την επικείμενη μεταφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο αμερικανικών μαχητικών F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko στο RIA Novosti στο περιθώριο του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ.

"Αυτή (μεταφορά μαχητικών F-35) είναι μια γραμμή για την αύξηση της στρατιωτικής πίεσης στη Ρωσία. Αν δούμε τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους, βλέπουμε την ενοποίηση των ασκήσεων, μια αύξηση της κλίμακας τους, μια νέα σειρά ασκήσεων θα οργανωθούν τους επόμενους μήνες «Αυτό είναι μέρος της πολιτικής περιορισμού της Ρωσίας, επομένως θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες στρατιωτικο-τεχνικές προφυλάξεις», είπε.

Όπως σημείωσε ο διπλωμάτης, η απόφαση αυτή θα ληφθεί υπόψη στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την εκπαίδευση των στρατευμάτων.

«Δηλαδή, σε οτιδήποτε συνιστά τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής κατάστασης και της ανάπτυξης πρόσθετων στρατιωτικών δυνατοτήτων που μπορεί να μας απειλήσουν», εξήγησε ο Γκρούσκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail