Το Ισραήλ καυχιέται για την καταστροφή βαλλιστικών πυραύλων των Χούτι στο διάστημα με F-35

Freepen.gr - Οι Χούθι - η πολιτοφυλακή της Υεμένης που αντιστέκεται με επιτυχία στην επέμβαση του αραβικού συνασπισμού που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στην Υεμένη επί πέντε συναπτά έτη, κήρυξαν την Τρίτη πόλεμο κατά του Ισραήλ προς υποστήριξη της Χαμάς και άρχισαν να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του εβραϊκού κράτους, φέρνοντας την περιοχή ένα βήμα πιο κοντά σε ένα μεγάλο πόλεμο.

Τα μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ των Χούτι εναντίον του Ισραήλ έδωσαν στον ισραηλινό στρατό την ευκαιρία να επιδείξει μερικά από τα πιο πρόσφατα στρατιωτικά του οπλα, με τις IDF να δημοσιεύουν πλάνα που δείχνουν αυτό που λέγεται ότι είναι η πρώτη καταστροφή εισερχόμενων πυραύλων με τη χρήση του συστήματος εναέριας άμυνας Arrow και με τη χρήση των εξαιρετικά προσαρμοσμένων μαχητικών F-35I "Adir" του Ισραήλ.

Η αναχαίτιση, που λέγεται ότι έγινε στις 31 Οκτωβρίου, είναι μόλις η δεύτερη πολεμική ανάπτυξη του συστήματος Arrow, με την πρώτη να συμβαίνει τον Μάρτιο του 2017, όταν χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη ενός συριακού πυραύλου αεράμυνας S-200 που εκτοξεύτηκε εναντίον ενός ισραηλινού αεροσκάφους που συμμετείχε σε βομβαρδισμό κατά της Συρίας πάνω από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε η παραλλαγή Arrow-2 του ισραηλινού πυραύλου αναχαίτισης. Ο αναχαιτιστικός πύραυλος αναπτύχθηκε από κοινού από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Το όπλο αποτελείται από έναν πύραυλο στερεού καυσίμου δύο σταδίων και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2000. Οι προγραμματιστές λένε ότι ο αναχαιτιστής του συστήματος μπορεί να επιταχύνει σε υπερηχητικές ταχύτητες για να καταστρέψει τα εχθρικά βλήματα.
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η IDF από την αναχαίτιση δείχνουν το αμυδρό περίγραμμα ενός κυλινδρικού αντικειμένου σε σχήμα πυραύλου που πετάει στον αέρα, ακολουθούμενο από την ταχεία προσέγγιση ενός δεύτερου βλήματος και στη συνέχεια μια έκρηξη.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει αυτό που οι IDF λένε ότι είναι πλάνα από ένα μαχητικό F-35I που παρακολουθεί και καταστρέφει έναν εχθρικό πύραυλο κρουζ. Το υλικό δείχνει το εχθρικό βλήμα να πετάει με υποηχητική ταχύτητα κοντά στο έδαφος και ξαφνικά να τυλίγεται στις φλόγες αφού χτυπηθεί από ένα φωτεινό αντικείμενο.

Οι Χούθι θεωρείται ότι διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και πυραύλους κατά πλοίων, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι παραλλαγές όπλων σοβιετικής εποχής που εκσυγχρονίστηκαν κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου της πολιτοφυλακής της Υεμένης εναντίον ενός αραβικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail