FAZ: Το σχέδιο του Ράσμουσεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να δοκιμάσει τη δύναμη του ΝΑΤΟ

RIA Novosti / Pavel Bednyakov
Freepen.gr - Η πρόταση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν να δεχτεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς χαμένα εδάφη θα επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δοκιμάσει τη δύναμη της συμμαχίας, αναφέρει με ανησυχία ο Peter Sturm, αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ένα τέτοιο βήμα θα ισοδυναμούσε με άμεση είσοδο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αφού η συμμαχία διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό της επικράτειάς της. Ο Πούτιν θα χρειαστεί μόνο να προωθήσει τα στρατεύματά του λίγα μέτρα σε μακρινό τμήμα του μετώπου, προκειμένου να δοκιμαστεί η δύναμη του ΝΑΤΟ χωρίς μεγάλο κίνδυνο», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Ο Στουρμ πρόσθεσε πως, εκτός από τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης με τη Μόσχα , ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε ντε φάκτο αναγνώριση των νέων εδαφών της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail