Forbes: Οι Ουκρανοί δε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα Leopard και θα τα χάσουν

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός δεν έμαθε ποτέ πώς να χρησιμοποιεί σωστά τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard, επομένως κινδυνεύει να τα χάσει εντελώς, γράφει ο αρθρογράφος του Forbes, Ντέιβιντ Άξ.

"Αυτό που δεν πρέπει να κάνουν οι Ουκρανοί είναι αυτό που κάνουν συχνά με τα Leopard 2 τους: να τα χρησιμοποιούν σε μικρές ομάδες χωρίς μεγάλη υποστήριξη πεζικού και να τα οδηγούν κατευθείαν προς τις ρωσικές θέσεις - συχνά μέσα από ναρκοπέδια, πυροβολικό και ζώνες δολοφονίας από drone", λέει.

Ο Αξ σημείωσε πως η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 195 ακόμη ελαφρά άρματα μάχης Leopard 1A5 που κατασκευάστηκαν το 1980. Αλλά ακόμη και ένας τόσο μεγάλος όγκος εξοπλισμού θα καταστραφεί γρήγορα, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τον χρησιμοποιούν εσφαλμένα, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail