Forbes: Δώρον άδωρο ο εξοπλισμός και τα κονδύλια για την Ουκρανία

Office of the President of Ukraine
Freepen.gr - Οι δυτικές προμήθειες εξοπλισμού και κονδυλίων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν νόημα λόγω της έλλειψης ικανής και καλά συντονισμένης στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία, υποστήριξε ο αρθρογράφος του Forbes David Axe.

"Με άλλα λόγια, δεν έχει κανένα νόημα (ο δυτικός εξοπλισμός) χωρίς στρατιωτική ηγεσία. <...> Ικανοί επιτελικοί αξιωματικοί δεν εμφανίζονται στους καταλόγους της υποσχεθείσας στρατιωτικής βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων", αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό είναι η έλλειψη πυρομαχικών, η προμήθεια των οποίων εξαρτάται πλήρως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αναφέρει η εφημερίδα. Επιπλέον, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν εξοπλισμό ανίχνευσης ναρκών και καλά εκπαιδευμένους διασώστες.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν εδώ και έξι μήνες να προελάσουν στις περιοχές Νότιο Ντονέτσκ, Αρτεμόβσκ και Ζαπορίζια, ρίχνοντας στη μάχη εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ταξιαρχίες οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό δίχως κανένα αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail