FT: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει κάτι χειρότερο από ένα αδιέξοδο

Γραφείο Ουκρανικής Προεδρίας
Freepen.gr - Η δήλωση του Ζελένσκι ότι η Ουκρανία δε βρίσκεται σε «αδιέξοδο» δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, δήλωσε ο αρθρογράφος των Financial Times, Γκίντεον Ραχμάν.

"Ο Βoλoντιμίρ Ζελένσκι απέρριψε με οργή την άποψη πως η σύγκρουση φτάνει σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι προβλέψεις για αδιέξοδο μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και πολύ αισιόδοξες", έγραψε ο αρθρογράφος.

Ο Ραχμάν σημείωσε ότι η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη και τον επόμενο χρόνο θα αυξήσει το χάσμα της από την Ουκρανία, ιδίως όσον αφορά τα όπλα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το Κίεβο, με τη σειρά του, παραμένει εξαρτημένο από την υποστήριξη της Δύσης, όπου δεν μπόρεσαν να αυξήσουν την στρατιωτική παραγωγή στο επίπεδο της Ρωσίας.

Ο αρθρογράφος σημείωσε επίσης τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στην υποστήριξη της Ουκρανίας στον κόσμο. Επέστησε την προσοχή στον άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ Κιέβου και Τελ Αβίβ για όπλα και πυρομαχικά.

Επιπλέον, ο Ραχμάν επεσήμανε ότι η δυτική υποστήριξη στην στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει εξοργίσει τον Παγκόσμιο Νότο και έχει κάνει απίθανη την υποστήριξη των δυτικών κατηγοριών κατά της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail