Οι επενδυτές απορρίπτουν το δολάριο - FT

pixabay / Brett_Hondow
Freepen.gr - Οι επενδυτές πωλούν θέσεις στο δολάριο ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου έτους, καθώς αναμένουν χαμηλότερα επιτόκια το επόμενο έτος, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τερματίσει την επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της, ανέφεραν οι Financial Times την Παρασκευή.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είναι έτοιμοι να πουλήσουν το 1,6% των ανοικτών θέσεων τους σε δολάρια αυτό το μήνα, στη μεγαλύτερη μηνιαία εκροή από τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο την State Street, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Η τράπεζα ανέφερε ότι οι επενδυτές έχουν προβεί σε "σημαντικές" πωλήσεις καθημερινά από τότε που ανακοινώθηκαν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

"Οι ροές τις τελευταίες δύο εβδομάδες δείχνουν μια γρήγορη επανεξέταση με τη ζήτηση δολαρίου", δήλωσε ο Michael Metcalfe, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής της State Street. Πρόσθεσε πως οι πρόσφατες πωλήσεις πράσινου δολαρίου σηματοδοτούν το ξετύλιγμα μιας "ασυνήθιστα μεγάλης υπερεπενδεδυμένης θέσης στις ΗΠΑ [δολάριο]".

«Οι επενδυτές σκέφτονται "αν [οι μειώσεις των επιτοκίων] πρόκειται πραγματικά να πραγματοποιηθούν, τότε δεν χρειάζεται να κρατάω τόσα πολλά δολάρια"».

Ο Νοέμβριος σηματοδότησε τη χειρότερη μηνιαία επίδοση του αμερικανικού νομίσματος εδώ και ένα χρόνο, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι "οι πωλήσεις από τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν απλώς να είναι η αρχή μιας μακροπρόθεσμης τάσης μεταξύ των επενδυτών να μειώσουν την έκθεση σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail