Η ΕΕ μεταπωλεί ρωσικό φυσικό αέριο - FT

pixabay / Ratfink1973
Η ΕΕ μεταπωλεί περισσότερο από το ένα πέμπτο των εισαγωγών της σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Ρωσία σε άλλα μέρη του κόσμου, ανέφεραν οι Financial Times την Τετάρτη.   

Η μεταφόρτωση ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιτρεπόμενες προμήθειες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου "μεταφέρονται συνήθως" μεταξύ δεξαμενόπλοιων στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία πριν εξαχθούν σε αγοραστές σε άλλες χώρες, ανέφερε το πρακτορείο.  

Σύμφωνα με τους FT, τα λιμάνια στις τρεις χώρες της ΕΕ συνεχίζουν να λαμβάνουν σημαντικές ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου από το αρκτικό εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου Yamal. Οι βασικοί μέτοχοι της εγκατάστασης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, η Novatek, η China National Petroleum Corporation και η γαλλική TotalEnergies.   

Στο άρθρο αναφέρεται πως τα λιμάνια Zeebrugge στο Βέλγιο και Montoir-de-Bretagne στη Γαλλία έχουν παραλάβει τα μεγαλύτερα φορτία ρωσικού LNG από όλα τα λιμάνια της ΕΕ φέτος.

"Η μεταφόρτωση πραγματοποιείται συνήθως μεταξύ των ρωσικών δεξαμενόπλοιων "κατηγορίας πάγου - ice class" που χρησιμοποιούνται για να διακινούνται μεταξύ της χερσονήσου Yamal και της βορειοδυτικής Ευρώπης και των κανονικών δεξαμενόπλοιων LNG που στη συνέχεια πλέουν σε άλλα λιμάνια, απελευθερώνοντας τα πλοία κατηγορίας πάγου για να επιστρέψουν βόρεια", έγραψαν οι FT.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail